Thursday, January 19, 2012

18/01/12

Salam semua....


Kisah satu harian aku!!


Hari ini secara rasminya aku dah register sebagai daftar pemilih..haha..seharusnya sesiapa yang umur genap 21 tahun keatas di wajibkan mendaftar..aku ni plak dah 25 baru nak daftar Lallala...jarak 4 tahun...Daftar dekat post office je..so aku dah boleh mengundi...


lepas daftar kena pegi bank plak..nak tunaikan cek..biasalah aku ni kan ketinggalan zaman so agak bengong tadi masa guna maschine Cek..Nasib ada "orang cina" membantu aku yang jahil gila bab machine kat CIMB tu..Thanks Bro!!...One Malaysia!!


Selesai urusan Bank..Follow parents pegi bangi...my dad nak cari spare-part kete VOLVO dia..katanya kawan dia bagi info kata kat sana banyak spare-part VOLVO...sekali sampai satu Bengkel or Syarikat VOLVO pon tarak!!..yang ada Merc je...mesti kawan my dad ni silap tgk kete my dad..mesti orang tu ingat Merc..haha..so hampa kan..last last jumpa kat jalan Reko-Bangi...specialist VOLVO...tapi tutup plak...Next time lah...


On the way ke Bandar Baru bangi parents ajak LUNCH plak..aku lupa nama restaurant tu tapi...Ikan sembilang bakar dia memang tersedap!!nyum nyum...still sekarang teringat kat Ikan sembilang Bakar tu...1st time aku makan ikan sembilang bakar..biasa aku makan terubuk bakar je..ni menu baru aku makan...
ni la dia Ikan sembilan bakar..satu set ni baru Rm3.50 besar & murah :D


Lepas makan jalan lagi dan singgah kat Warung Rimba @ Teras Jernang..berhampiran UKM..Memandangkan memang dah kenyang..so kami share minum Cendol Rm1.60& Laksa Rm3.50..not bad la..tapi aku lagi suka kat cendol tu..lagi lagi kepanasan malaysia ni melampau lampau..dulu kulit aku putih dah jadi gelap hehehe





On the way nak balik Rumah..singgah tesco nilai..beli barang dapur..mak aku suruh aku pegi cari part beras & amik beras..aku tak sure sangat nak amik beras ape..calling mak tanya beras ape..sekali mak aku kata "Beras jasmin yang ade gambar "Jalaludin hassan" tu" owhh..hehe..beras cap pak lang elna :P haha..

lps shooping time to "Balik rumah" kaki dah lenguh & penat..Rumah Manis Rumah

No comments:

Search