Lan Solo - Berpisah Tanpa Rela

About Me

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia

STORY BLOG

Monday, March 11, 2013

Buah Tampoi!!

Bukan Tampoi dekat johor tu yee..tapi ni buahnya...Malu saya nak bagitau yang saya baru firtst time DENGAR-JUMPA-MAKAN buah ni yee...Ingat nama TAMPOI tu nama POKOK Je..rupanya ada buahnya..boleh makan plak....

Makcik saya cakap buah tampoi punya pokok ni hidup liar...kira kalau ada orang tanam tu kira ambil benih dari hutan laaa tuh..

*Rasa buah ni agak kelat sikit laa..macam buah dokong sikit..tapi seriously tak sesuai kot dengan tekak..makan sebiji kecik tu rasa nak muntah..tapi my nephew says he like it very much  and said good taste..Eukk..!!
*Bentuk buah nak tau macam mana?macam nie lah :D


No comments:

IFTAR BERSAMA LAN SOLO

Alhamdulilah berkesempatan jugak lah nak join  majlis iftar dengan Lan Solo bersama 30 orang peminat yang bertuah .  Yang mana tak te...