Sunday, March 31, 2013

wedding farina & nasrun

Asalammmualaikum..hyee semua..ehh ade ke semua?tak kisah aahhh sesape aje laa baca hehehe...
penat sebenarnya ni....baru aje balik dari kolumpo....dua hari satu malam ade kat kolumpo semalam & hari ini..hehehe....attend wedding kakak manis!!hehehe..kak farina punya wedding..wow encem jugak husband dia..memang kena dengan kak farina yang cun tuhh..dah macam siti & dato K..dengan misai abg nasrun hehehehe.....

wedding kak fena berlangsung dimalam hari..rase macam pelik ada wedding malam malam...biasa jumaat malam sabtu tu biasa orang nikah sabtu kawen..tapi yang ni super special heheh..jumaat malam tu majlis persandingan :D 

nak jadikan best of storry...mintak kebenaran dari bos jumaat keje laa half day...baliknya pukul 1...balik rumah lunch..packing2 sikit...bawak baju sikit tapi beg besar plakk...teraburkan balik baju dalam beg..lipat gulung gulung plakk...tapi sama jugak..puiihhh...hahhaha...pukul 2.00pm...mama hantar pegi ktm...ktm paling dasat nunggu train 45 minit baru ler sampaiii..."sakit pulak hati kite" sampai KLsentral  4pm...admin kls,yana dah sampai klsentral dahh....dia kata tunggu depan lrt gate..tapi pegi usha takde pon..rupenya depan mekdi gate..hahaha.....sebelum sampai yana sms tanya dah beli tiket LRT ke x?sebab dia tak tau cara nak beli hehehe...."almaklumlahh laa ni lrt dahh touch screen cara beli tiket" huhu....touch touch..dahh dapat tiket..way to sri rampai lrt.....dari sentral ke sri rampai ade dalam 20 minit kot....dapat jugak seat..tapi pakcik sebelah saya tu tido asyik nak terlantok aje kat bahu den ni..amboii acikk nak bermanja mesra ke?nak aje siku kan..hahhahaa....kejam!!!

sampai sri rampai 4.30pm....take teksi...pegi tripple network solution cari hotel berhampiran..jyeahhh...ingat jauh mana..belakang wangsa walk aje....tambang pon RM3.10 aje...berjaya jumpa hotel tu bersama abang teksi..dia pon agak looser why ade hotel situ..ahakz...masuk pintu hotel cari nama yg book kan hotel tu...staff lelaki tu kata takde nama kami mention..last2 staff pompuan datang dia kata ada..huhu...nebes mak tauuu!!!!...sampai bilik hotel..kona kona baring sama yana..sambil layan sinetron..sebab 2 channel  tv itu aje kot yang dapat kat hotel tu ahakz...dalam pukul 6pm siap siap pakai lawa lawa..rock ayu wehhh...faiz whatsapp yana dah gerak 5.30pm...so agak sure leh sampai awal..tapi rase rase nak pukul 8mlm  kot faiz sampai..jem teruk katanya...kolompo kan....

co-pilot sebelah faiz adelah nora..haha..saya & yana tak tahu apa apa pasal KL...so sebelum gerak ke wedding tu..tunggu asmidar yang sesat nak cari TNS opis tuh...last last kami kena cari dia kat depan NZ hehehehe...then teruskan perjalanan ke titiwangsa...mase tu aje dah 8.30 malam...ade sorang lagi geng kls sibuk sms tanya dah sampai ke belum..padehal kami sesat ok...jumpa lorong 1 dan lorong 3 tapi tak jumpa lorong 2...jumpa kete banyak banyak ingatkan wedding tu tapi bukan...hahha...3 xkot pusing pusing titiwangsa...kehkehkeh..jalan ehh gelap aje...rasanya dahh nak dekat pukul 9 mlm baru sampai sana kahkahkah...

langkah aje masuk gate..nampak lan kristal dari jauh dahh cakap.."patut korang yang 1st sekali nyanyi" maafkan kami..kami sesat..kelakar kan..kak sheila pon pelik kami sesat gahahaha....Perantin masa tu baru lepas makan...& otw nak potong kek....lawa laa kak fena mase tuh dengan persalinan kaler biru..kek biru...!! tapi theme nya pink..mcm kontra sikit :P

Makan time....perut lapar bangat!!!..lauk sedap sedap..leleh siot..tapi seat takde..syok kalau makan satu meja ghamai ghamai.....tapi asing jugak..urmm..asmidar makan depan saya je tapi tak nampak muke sebab ade pasu bunga besar giler tengah tengah tu..dengar suara aje ahahah....sedap lauk pauk wedding kak fena tuhh nyumm nyummm....

lepas makan semua nak berposing posing..lepaking lepaking dengan pengantin & artis..ehh ade artis ke?ahahkz....perantin & artis sibuk..so lepak dalam rumah main ngan anak artis...so cute macam saya kehkehkeh..dah besar anak kak sheila & lan kristal...Qalisya & qeesyara...sedapkan nama mereka...macam arabic laaa ahlan wahsahlann habbi bi nurulainn!!!hehehe....dah penat main ngan baby...pose gedik gedikk sikit kat semua sudut yang ade cermin kat rumah tuh...memang takde keje..lepas tu kantoi dengan ibu izzatulakma :P...peace ibu!!!! sampaikan cermin kat siling pon sanggup donggak nak jugak capture..wahahaha...penat laa mase tu sakit leher hehe... actually mata dah ngantuk masa tu dahh pukul 11pm...hari tu jugak nora nyanyi ohh..special dari kristalovers laa katanya..lagu ape tahh 1st tu..yang ke 2 lagu duet ngan pakcik DJ..seiring dan sejalan..auwww!!co cewetttt!!!!

lepak time with perantin & artis & wife artis hehehe...perantin pompuan nak baling bunga....semua beratus belakang..sape dapat jodoh nya nak tiba..ehh betoii kaa? saya dok sebelah yana..belakang saya lan kristal..(sibuk aje ok)...kak fena baling ke belakang...kena kipas tercampak tempat lain..jatuh bawah lan kristal plakk amik..konon jodoh dia lagi laaaa..amboi abang lan..kak sheila acaner?gatai no!!!!...time possing with perantin...when kami nak possing aje ade yang dahh take off perantin lebih dulu dari kami...kami duduk balik.....nampak perantin free aje...baru nak bangun ade orang lain plakk take off jugakk nak berpossing ngan pengantin..takpe kami rela bersabar...last kali dapat jugak..yang paling penting pengapit over sanding ok..xpe laaa..xdapat nengok dorang sanding dulu dapat nengok skrg hehehehe....

masa akhir majlis nak dekat pukul 12..makk aii mata dahh berair plakk ngantuknya....ada geng kls lain ajak karaoke malam tuh...macam seronok nak pegi..tapi yana nak tunggu sampai habis laa majlis tu sampai bungkus hehehe...so geng tu balik dulu....so kami tunggu ade dalam 20 minit lagi...dalam 12.30 kot balik..tu tahap tak tahan dahh ngantukk....bubye perantin..kak sheila..lan kristal..ibu & family.....

otw nak pegi kat kete..kete asmidar park paling hujung tinggal kete dia je..melangkah takleh ade bunyi..wahh bleh ke?pasal takut anjing hahahha....yang si yana sibuk dengan klcc diaa..ingat dia jumpa anjing rupanya klcc...sepanjang perjalanan keluar dari titiwangsa tu yana sibuk kata klcc cantik laa..dah dekat laa..lawa..lampu banyak..adoiii..sian nie hahaha....asmidar bawak laa kete dia bebetul depan klcc..hah ko mendongakk yana nak tengok..puas hati minah tuhh hehehe....as ajak minum kat danau kota...kat mapley....minum aje...sepanjang perjalanan jalan kaki dari kete ke mapley tu semua orang dok terkebil kebil tengok kami angun berbaju kurung & kebaya ni...almaklumlahh tak sempat nak tukar hehehe..baru laa melayu huhu...

lepas minum balik hotel dalam 1.30 pagi...jyeahh sampai hotel...boleh tido...sebelum tido sempat borak lagi sampai pukul 2..lepas tu tetiba dahh tido aje..dengar bising bising orang sebelah tendang pintu laa..seram ok!!!tengok jam dahh pukul 9.15 pagi..ouhh dahh pagi tapi dalam bilik tu gelap..tak de tingkap so tak dapat detect pagi ke malam ghahahaha.....kami check out pukul 12...nora datang laa jemput kami hehehe...pegi wangsa walk..lunch..karaoke & balik destinasi masing masing..sampai rumah pon pukul 6pm..dengan hujan lebat di redah jugak..esoknya demam dahh habis...siap satu NOVEL wakakaka

2 comments:

Nurul Nadila said...

best sangat kan time nie... :)
even jumpe sekejap je

Aimi Kahar said...

aah...sesat plakk hehee...kalau xlagi lama hehehee

Search