Sunday, June 23, 2013

NASI ARAB DAN NON-STICK PAN POT

Pagi sebelum pegi keje..mak pesan "lepas keje jangan merayap..terus balik rumah...pukul 3 temankan mak pegi kelas masak kat surau taman semarak nilai!!!! that meaning tak boleh lah pegi tawaf giant hari ni!!!!urmm....mak aku nak blaja masak nasi arab!!!apa sedap sangat ke nasi arab tu nak blaja sangat???aku terpaksa aje la temankan....

Gerak keluar rumah pukul 2.30pm...padehal dekat aje keluar punyalah awal..sebab mak aku kata nanti nak cari tempat tak tau kat mana..kalau lambat tak dapat duduk depan!!!!...yelaa!!!...Sampainya sharp 3pm..tapi nampak makcik makcik..kakak kakak kat situ siap lepak bagai lagi....rupanya cikgu masak tak sampai lagi....lama jugak tunggu dalam setengah jam jugak....yuran RM10 je...kan...Ramai warga emas je yang join..penyertaan dalam 50 orang termasuk aku!!!suka plak makcik2 ni masak ramai ramai..gelak ketawa....gurau senda...!!!suka yee makcik...takpe bermasyarakatan memang bagus yee....

Blaja buat moist kek..pizza...nasi arab....pop corn!! Tapi takla nampak payah sangat sebab semua bahan ready mix aje...fast cook!!!...tapi oklah tambah ilmu..kekadang ade orang tu gune ready mix punya barang pon failure heheheh..sape tah orang tu..kesian!!hahahaha

dari 3.30pm sampai ke 6 lebih tak settle apa pon lagi..aku dah duduk bangun...kaki cramp punya lah sengal sengal...masih belum selesai...rasa nak cabut je kejap tapi bila tengok keretaku kena block kat kete lain cita cita berkecai..hahah...kena tunggu jugak lagi..!!!kental menunggu yee tabah tabah!!!....time dah masak tu hampir semua dapat merasa masakan yang di masak sepanjang kelas tu td...

Actually program ni sebenarnya nak promote periuk belanga non-stick pan & pot dari sebuah syarikat nie...blaja masak tu just cukup syarat je...konon masak pakai periuk tuh makanan jadi lebih sedap...satu set pan & pot tu ade 4 pcs RM1400....Mampu ko??hah!!sebenarnya mana mana periuk sama je...takde ape beza sangat!!cewahh macam taukey periukk plakk aku!!!

akhirnya 6.30pm baru dapat balik....

Photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic









No comments:

Search