Lan Solo - Berpisah Tanpa Rela

About Me

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia

STORY BLOG

Friday, June 14, 2013

Zaman Remaja

Zaman aku bergelar remaja sekolah dulu...aku ada Artis  kegemaran....kalau sekarang orang minat "Justin Bieber..Greyson Chance" Tapi 14 tahun yang lalu aku minat "Newboyz...Kristal...Qface...Boboy"....(antara 4 band nie aku rasa cutenya tomok)..Aku minat 4 band nie ramai yee mempersendakan aku...kata jiwang leleh lah..tak ikut trend lah..Ade aku kesah?masa ni kawan kawan aku minat lagu matsaleh...lagu kumpulan Korn..Limbizkit (betul ke ejaan?)...tapi Aku minat 4 band nie..Fullstop!!!!!....

Newboyz...

#Minat kumpulan ni masa umur 13 tahun....
#1st video klip keluar kat TV..mak aii cutenye vokalist tu..muke sememey je...Muke baby face :D
#1st album jugak aku beli guna duit belanje sek..kaset aje dlu...RM19.90...
#Fames group ni..kat majalah muke vokalist & bassit band nie aje banyak keluar."Majalah Bintang,Mangga,Media,Urtv & lain2)....
#Aura lebih dekat 2 anggota tu je..Tomok & syuk... :D
#Aku beli Album sejarah mungkin berulang sampai album semula padaku"..ade dlm 6 album kot..lupa dah aku...still simpan lagi....

KRISTAL

#Band kanak kanak weh masa ni,.
#tahun 1999 umur dorang dari 13,14,15,16,17 tahun
#1st tengok perform kat AIM99...
#Kecik kecik tapi main muzik mantap!!!!!
#Aku start minat gitarist dia..RODY...(Awk cute masa tu)
#1st Jumpa kristal tahun 99 kat FUNFAIR kat Nilai...masa tu baru keluar album 1st..."Seragam Hitam"
#Kristal nie vokalist dia peramah sgt....yang lain tu mcm kurang sikit.."limited edition" kot!! :P
#dari tahun 1999 sampai 2011 aku ade 12 colection album dia..."10 album lagu full" yang 2 lagi tu kompilasi raya 
#Sekarang aku #Kristalovers...Kaki kipas kumpulan Kristal =_=

QFACE

#Lagu dia ni agak uptodate sikit dari Newboyz..suara penyanyinya pon sedap...umur dia jadi artis tak silap 15 tahun..."Popular lagu izinkanlah"..band budak johor!!!!
#Dulu penah hantar2 surat kat dorang hehehe....siap di reply ok!!!..."kenangan manis"
#Sedih..masa gitarist qface meninggal...muda lagi masa tu...20 kot...Alfatihah
#qface ni album 2 aje tak silap...album ke 2 banyak kutip lagu dari album pertama..tapi album ke 2 vokalist asal dah keluar...ganti kan vokalist baru.."mcm tak best dah
#Vokalist asal keluar dengan band baru nama Antz...band budak johor jugak....Lagu2 semua gune computer effect..hehehe tapi sedap!!teknologi wehh...

BOBOY

#Band ni just memeriahkan industri je...
#Band budak johor
#Band ni hasilkan 3 album aje tak silap...
#Vokalist group ni ensem,naqiu nama dia
#Lagu album 1st ade lah 2 ke 3 buah lagu aku dpt layan....album ke 2 kureng..album ke 3 aku suke...tapi tak lama band ni...lesap....!!!
#Naqiu yang ensem tu dah kawen..& dah ada anak!!!!
#Trend band remaja zaman ni ade album ada VCD telemovie...Newboyz dengan Telemovie "Meraung & Pulau Inspirasi".....Kristal upgrade sikit belakon Filem dengan Awie dan fiza "Getaran"....Lan belakon jugak VCD telemovie sahabat atau kekasih"...BOBOY belakon 2 telemovie berbentuk VCD "Boboy the movie & Semarak Naga"


Aku share lagu dari Qface version rosak aku ;D


No comments:

IFTAR BERSAMA LAN SOLO

Alhamdulilah berkesempatan jugak lah nak join  majlis iftar dengan Lan Solo bersama 30 orang peminat yang bertuah .  Yang mana tak te...