Wednesday, April 4, 2012

GiGi Oh GiGi

Asalamualaikum.....Hye guys


Hari aimi pegi check gigi..sakit gila depan gigi bongsu aku nih...lepastu tampal gigi yang sumbing hehe..tu semua sebab langgar pintu ayooo....mata letak mana woooo?gigi depan lak tuh....hehehe...masa daftar tu rasa jantung DupDapDupDap!! semacam....mak aku siap kata..."kau tu nak pegi check & tampal gigi je,Bukan nak pegi bedah mulut"Hahahaha..adehh...Kena sebijik kata kata yang berbisa heheh..ala orang bukan takut la..orang segan sebab doctor tu lelaki...Aku pegi klinik Iman kat Taman semarak Nilai...tak salah nama doctor tu Mohd Sabri rasanya...heheh..Aku memang phobia kalau jumpa doctor ni...tapi setelah nama dipanggil...nampak doctor macam okey je..Lega la sikit...hehe...Masuk je doctor tu suruh baring kat kerusi tu..kerusi yang leh gerak turun naik tu..sapa pegi klinik gigi tau lah kan hehehe....doktor tu tanya..sakit apa??ehhh..aku salah pegi klinik ke...aku jawab"Sakit gigi lah doctor..kalau sakit lain saya pegi klinik sebelah"doctor tu gelak gelak plak..siap kata"iya tak iya kan"sesi menge"check " tu doctor tu ketuk ketuk gigi aku yang nak kena tampal..tanya sakit ke tak..aku jawab la tak...Doctor tu pelik kot..doc tu tanya aku"Mana yang sakit?Gigi belakang sebelah kiri atas...dia check kata ade lubang besar dan bernanah....so doc tu bagi dua pilihan kat aku cabut ke atau dia tebuk sampai ke urat sedut nanah dan betulkan urat...aku no choice tapi bila doc tu kata awk masih muda tau..gigi kuat lagi ni..cuma ada nanah je...doc tu nak betulkan saraf gigi aku sekali..so kena buang sikit urat yang rosak...Emmm.....dalam hati aku agak agak sakit tak?hehehe....sekali aku kata tak nak cabut so pilihan ke 2 la aku ambil...proses yang mengambil masa yang lama dorang nak gerudi gigi aku..gerudi tampal gerudi tampal...yang tak boleh blah masa dia kikis tu guna air..adehh nak lemas aku air nak tertelan kat kerongkong...Doc tanya"sakit tak?"Aku jawab "Tak tapi saya nak tercekik ni doctor air kat tekak saya..leh telan ke?tak sakit perut?(aku cakap dengan tak bape nak jelas sebab bercakap mulut ternganga kan hehehe) lepastu doctor tu suruh kumur kumur..& teruskan mengerudi sampai siap..adehh lengguh mulut aku sepanjang operasi tu nganga je..kebas pon tak hilang lagi ni sampai sekarang....semua rawatan ni menelan belanja RM500..Kopak aku...tu la...gigi tak nak jaga padan muka...lepas ni akan ku jaga betul betul..aku nak buat scalling gigi plak nanti bagi putih macam baju sekolah...heheheh..terima kasih aku ucapkan kat doctor sabri & staff yang bertugas..aku ada appointment's lagi 12hb ni... 

4 comments:

Mastura Mahmood said...

sakit tak dr tu buat? saya pun sama fobia giler nk pi dentist nie..rasa nak pengsan

Aimi Kahar said...

Tak sakit. tapi ade rasa kena cucuk2 jarum. tapi masa dia masukkan satu skru ke apa. sbb nk tau pjg mana urat saya tu. mmg rasa ngilu2 jugak..sy skrg pun takut nk pi dentis. tapi tampalan tu xlama pun. baru2 ni tercabut plak..ayoo kena pegi tampal balik. tambal aje dah RM50 huhu..

Anak Aziz said...

bt gigi yg sumbing tu brpe

Aimi Kahar said...

sebatang RM50 tak silap...

Search