Sunday, December 30, 2012

KERJA BARU

Asalamualaikum & salam sejahtera semua...Dahh sebulan lebihh dah tah tak meng"UPDATE" blog nie...hehehe...so start refresh balik laaa ape yg jadi hehehe....Saya nak cerita pasal kisah saya dapat keje baru nie..hehehe....bermulaa dengan pelawaan dari seorang teman persekolahan dulu..nama dia nadia....dia offer satu jawatan nie...tak ade lah jawatan besar tapi kerani je...memula nak kata setuju under-spot memang sukar sebab "boleh ke aku keje opis?taip taip buat surat?duduk depan komputer?hehehe...so dia bg 1 weeks untuk pikirkan...memandangkan saya masih cuti cuti penganguran malaysia nie..why not kata kan "MAHU KAN JAWATAN" itu kan?hehehe...so dari 3 hb sampai hari ni 30 hb...dahh 27 hari saya keje...atau senang cakap sebulan lahhh hehehehe.....ramai kengkawan nak sangat tahu.."awk keje ape?sebagai apa?kat mana?....pertanyaan ni memang selalu saya dapat..ok mehh sini nak gitau korang....saya sekarang keje kat NILAI ARMS & AMMUNITIONS SDN BHD...choP!!! ade yang sangat kelakar..member tanya..ko keje kat tempat jual SIKU???wakakakak....gelak guling guling ok!!!!...ARMS memang siku yee bila translet ke BM...Tapi AMRS nie adelahh " SENJATA & PELURU" ok jelaskan....tempat ni menjual pelbagai jenis senjata...tapi ade syarat kelayakan memilikinya lahh..tak senang ok nak dapat tapi kate member ku kalau dalam akaun ade 1 juta memang layak hehe...tapi senjata tu tak ade pon kat opis ni..ade pon for display je...kalau ade berminta dan ada lesen call my bos boleh bincang senjata yg dipilih kan depan mata....:Dtugas pertama paling sukar masa keje ni...saya kena buat kira kira 8 surat...wahhh berpeluh peluh menaip dengan penuh berhati hati...haha....kekadang macam blur pon ade..lagi lagi nak guna mesin printer/fax/photo copy yang giler canggih tuh....HAhahahaaa.....Bisness ni dimiliki oleh 3 orang...yang saya tahu bos paling tertinggi..Tan sri dato seri Khalid abu bakar..(dia ni abang ipar kepada my bos...isa hussin...)....ke dua...dato alvin...(yang nie tak penah jumpa lagi )....yang ke 3 my bos hj isa bin hussin...yang selalu datang jenguk opis dengan wife dia.....sangat seronok sebenarnye mencuba keje baru ni...memang tak penah ade pengalaman jadi kerani yee...saya pon takde apa apa kemahiran perkomputeran walaupon 8 jam sekali depan laptop berfacebook or twitter hahahaha....so terima kasih bagi saya kepercayaan sebegini...saya akan buat yang terbaik...!! kalau ade kesalahan normal laaa kan.....



No comments:

Search