Thursday, February 25, 2010

alkisah aku dengan doktor!!

Saat melangkah ke bilik doktor…….

Doctor: jemput masuk dan silakan duduk…ya,cik apa sakit?

Aku: demam selsema, batuk,sakit sendi,

Doctor: skrg ni mmg ramai dapat sakit macam you, boleh saya periksa….

(dgn
mengunakan Tetescope)Tarik nafas..lepas…tarik..lepas…ok..thanks….you kerja dimana dan sebagai apa?

Aku: saya kerja sebagai pembancuh air di cafe..

Doktor: air apa yg you buat?

Aku:minuman sejuk.panas dan jus.

Doctor: jus ape yg ader kat restaurant tu?

Aku: tembikai,oren,apple (bunyi ala2 aku tgh promote kan tepat keje aku)

Doktor:carrot juice,tomato juice dan starfruit jus ada tak?
(adehhh….ni nak rawat aku ke nak order minuman ni….aku tgh sakit ni dok tanye soklan camni)

Aku-ada doctor-apple juice pon ada….

Doktor: ok macam ni…nanti you minum jus carrot,tomato,green apple dan starfruit..baik untuk sembuhkan demam dan selsama macam you ni…

Aku: Banyaknyer saya kena minum doctor..nanti dari sakit sikit dah dapat sakit byk…

Doktor: sambil tergelak kecil…pilih antara satu..bukan semua…

Aku :ohhh..(sengal doe)

Doktor-I bekalkan ubat vitamin,sakit tekak,ubat demam..bla..bla…bla dan mc selama 2 hari..you rehat sampai u better semula okay…..

Aku-thanks doktor….

1st time dalam sejarah aku jumpe doctor yg camni…peramah sampai aku da jadi sengal nak melayan…..mase doktor ni tanye soklan2 pasal jus ni aku rase x selesa sbb da la lama time dier cek aku..& aku kesian gak pesakit kat luar nak tgu giliran dorang…..mmg ramai plak time tu yg sakit….

No comments:

Search