Tuesday, October 16, 2012

KUALA LUMPUR OH KUALA LUMPUR

Semalam pakat dengan parents nak pegi melawat husband sepupu mak AK kat Institiut Jantung Negara...Memang dah plan nak naik public transport je...senang tak payah pening nak pikir nak parking kereta bagai...So dari KTM NILAI-KTM BANDAR TASIK SELATAN-LRT TASIK SELATAN-LRT TITIWANGSA-TEKSI KE IJN...sempat jugak luangkan masa melawat paklang kat sana...hanya setiap 2 org ahli keluarga pesakit je bleh masuk...turn by turn...nampak macam paklang dah beransur baik..alhamdulilah...maklang nampak kurus dan penat..sian maklang...dugaan allah tu..nak uji hambanya...

Selesai sesi lawat melawat ni..Ayah nak pergi mencari Nostalgia lama semasa menetap kat KL suatu ketika dulu...macam best kan..?? Taaapiiiii..... yang tak bestnya..dari IJN JALAN TUN RAZAK-KAMPUNG BARU-JALAN CHOW KIT-JALAN IPOH....hanya jalan kaki...korang ado!!!!..sumpahh kaki den punyo ensel ketat ketat tau..sampai tak larat nak jalan..apee daa ayah den nie..masalah btol...lemah lutut wehh menapak tuh...sape penah pegi jalan ipoh yang ada jual spare part VOLVO..haha situ la kami pegi ye..jalan kaki...sumpah lepas nie tak nak jalan ngan ayah dah...Uwaaaa.....

Nasib time balik tu naik teksi...kalau tak melepet laaaaa....sampai AK dah tak rasa kaki dah macam kebas...macam jalan dengan lutut je...adehh..phobia betul lah jalan gitu...dengan AK berdiet lagi...aduhaii...sampai rumah pukul 8.30 malam..mandi mandi..then tido...macam nak demam berjalan kaki der....macam join marathon kat kl semalam....

INSTITIUT JANTUNG NEGARA

KUALA LUMPUR

No comments:

Search