Saturday, October 13, 2012

Jogging time...10 000 langkah sehari

Sama sama menyahut kempen 10 000 langkah dalam masa sehari...
bersamaan 6km berjalan kaki dalam sehari....sapa yang kerap berjalan
tu no wonder lah memang sihat..sape yang buat keje itu ini duduk je kena
buat 10 000 langkah sehari yea..sejauh 6km...ada bran?

AK ambil kesempatan masa terluang setiap pagi sebelum pegi keje atau buat buat keje :D
untuk masa berjogging...AK berjogging 1km 10 minit...bermakna 6km?120minit la berjogging...
1st time jogging rasa nak mati guling guling..tapi disyorkan lakukan dengan kadar km yg sikit dlu yea..
nanti cepat dapat serangan jantung plak...lama tak excercise tetiba tarah 6km...memang terkejut
 beruk lah jantung tue...

Hampir tiap pagi atau petang AK berjogging kat taman yang dekat dengan kediaman AK...
untuk keluarkan peluh...memang terbukti baik nya..rasa badan selama ni sengal sengal dah hilang :D..

AK pon sedang berdiet..agak malu nak bagi tahu berat AK yg sebenar tapi cukup lah AK kata berat AK dah trn 6kg dari berat yg ratus tu :P...Dah seminggu jugak AK tak makan nasi...kalau untuk kesihatan..1/4 nasi dan yang lain lauk dan sayur...tapi sebab nak turun cepat AK just bekfest pagi dengan susu rendah lemak dan 3 keping biskut jagung..lunch AK makan lauk dan sayuran je...dinner makan buah buahan je..memang mendapat hasil..tak payah lagi guna herbalife ke...aplha lipid ke...boleh je turun...tiada yang mustahil...


Pose senyum kejap...

Kaki sape?


taman awam nilai



saya la ni... ;D





No comments:

Search