Monday, April 14, 2014

Drama Pendek: Sombong

Sejak Movie editing software aku ni dah okay asyik nak edit video je hahaha..addict kot..
Aku sebenarnya kecik2 dlu cita2 nak jadi pengarah filem...tapi apakan daya cuma jadi tukang masak hotel je...Bebekal kan perkongsian ilmu dari sifu aku Cik azira anhar tau lah serba sikit bab photografi...videografi ni...sangat membantu ok!!..thanks kawan...nanti aku belikan pick yaaa hahha....(itu hari pegi kedai tutup plak) ;P

So ni lah penghasilan dari video yang sebelumnya...Pada awalnya aku nak buat short story tajuk SESAT tapi otw nak buat tu macam2 hal plak..dengan terserempak sekumpulan anjingnya...lepas tu jumpa pekeje taman kata sana sini kes rogol n culik..so takut okay...Dari tak nak buang masa....dah sampai lama kan...ni aje mampu di laku kan...last minit ok..dialog and Jalan cerita ni SPONTAN..."SOMBONG"





Aku shoot cerita ni memang aku belakon dengan budak tu je...almaklumlah budget kecik...pelakon dua orang je...Tak aku si budak tudung biru tu yang pegang camera...jadi kali ni aku nak berlakon berdua...kena aku bawak set tripod aku...macam monopod korang tapi aku punya boleh berdiri...korang punya boleh?bahahahah

Maybe next video aku nak tempek pasal Pinjam dan hutang,MTV Klip kahkahkah

No comments:

Search