Monday, April 28, 2014

Bismillahirrahmanirrahim!Asalamualaikum Korang!!!


Lama dah tak update new entry...kesibukan tahap melampau lampau sekarang ni hehe...Jadi tahap berkarya kat blog ni semakin sepi la nampaknya...
Banyak nak share sebenarnya tapi dah banyak sangat yang terlepas...Jadi share mana yang ingat aje la okay hehehe...

Hari ni..eh bukan hari ni tapi semalam...Attend Majlis Kenduri aqiqah anak saudara...Saudara punya anak hehe....anak buah betul belum ado...Kakak lambat kawin nak tunggu anak aku memang lambat lagi lah..hehe...

Majlis Aqiqah dan berdondoi SUCI MAWARDHAH DELISHA Apa macam geng gempaq tak nama dia?Fening lah tok kadi nak nyebut time nikah nanti heheh...Bapak "suci" ni cousin dua pupu dengan aku....Mak aku dengan mak dia sepupu...Kira arwah nenek dia adik bongsu arwah nenek aku....Dari wife onyang aku yang pertama...Orang dedulu kan kawin lebih dari satu...Tapi skrg pon sama jugak ramai je kawen lebih dari dua hehe...
Ibu "SUCI" ni ex-classmate masa sekolah rendah kat selangor dulu...Umakaaiii...Cemano ekau bole kona ngan cousin blah omak den ni...Secara kebetulan nya yang lain ibu suci ni cousin aku jugak tapi belah bapak aku...hahah kocikk ehh malaysia ni hah...Padan masa dia kawen kemain ghamai lagi yang di kenali hehe...Dah dua dah anak mereka...Aku??jgn tanya ok bole bikin sakit jantung hati hempedu tahap berdarah hokayyyy!!!!


Curikk gambar ni dari FB my cousin...
aku time ni sibuk kat dapur...sibuk borak dgn makcik2

Shomelll haokayyyy..Hye nama saya "SUCI MAWARDHAH DELISHA"
Muka tewas lepas perkena "SUTEK BOTOL" Mukaa Innocent 

Auucakkk!!!

With mama...
Definitely rambut saya makin kurang =-=

Lepas majlis ni time for makan makan santai santai borak borak...balik...
Aku balik cepat sebab nak jumpa kawan...pssttt kawan perempuan ok...Kemain makcik makcik aku..mentang2 aku balik awal nak jumpa member dia pegi bahan kata aku nak pi dating jumpa boyfie...adoiii stress tahap otak koyakk aku....Sabaq cekk sabaq!!!
That time dapat plak wasapp dari geng KLS tanya pegi PD ke tak...Lan kristal show kat PD...kristal turun PD...ok yang ni pon sangat stress ok...aku rasa roh aku sampai dah PD jasad aje kat Nilai Bahagia ni....Tapi sebab dah janji dengan ecah dan aku rindu geguling dgn dia...aku lupakan kejap kristal yaaa walaupun jeles tahap gaban kat geng2 yg pegi PD tu....Nilai-PD sebenarnya boleh tahan kejauhan dia yaa...lelagi ikut jalan Lama...Elak elak taik lembu kat sendayan haha...Highway memang menyakitkan hati lah...lelagi area senawang...stress stress melantun lantun....minyak tandehh dengan hebatnyaa....
Yeayy jumpa ecah


Sampai aje rumah salin baju kurung pakai simple je sembur minyak wangi dah macam lepas mandi kan....Baru sempoiii nak jumpa ecah...dia ni kawan baik okay masa study kat UNITAR dulu...Aku suka geng dgn dia ni...Jenis tak kesah apa pon dia sentiasa okay...Peneman aku melepak lps kelas..kat KLCC...KLsentral...Midvalley semua dgn dia...alang2 nak balik saje cuci mata kat 3 lokasi ni haha...Study kat KL...umah kat Nilai...tak heaven hokay...penat tahap gaban....ulang alik ulang alik....keluar pagi masih gelap...balik malam yeahhh tetap gelap...tapi bila ingatkan balik rasa macam seronok plak...rindu plak masa tu hahah....study kat Unitar aku amik perhotelan..ecah amik tourism...Berlain course pastilah berlainan kelas kan..so jumpa masa time pegi n balik je...yang penting kami serasi...satu lagi kami waris negeri sembilan....walaupun ecah dok kl dengan parents dia..tetap balik kg 2 minggu sekali kat Labu,negeri sembilan....So tadi aku culik dia bawak jenjalan...teringin sangat lah tu mengimbau kenangan OJT-DIPLOMA COURSE kat Hotel Allson Klana nilai..Tgk kemain rapatnya sampai OJT pon nak sama dengan aku hehe....Padehal umah dia kat KL..bebetul depan KLsentral...Tapi nak sama jugak dgn aku haha..sweet kan...so kena lah dia tinggal rumah nenek dia...kena lah jugak pakcik dia amik n hantar pg keje n balik keje...sekali dua je aku tgk dia naik bas hehe...TABAH kau!!
Kami lepak OLDTOWN...lama tak lepak situ...last lepak with akak aku kot...last year hehe...so today lepak dgn chah...aku mampu blanje roti aje ye...nanti aku kaya raya aku blanje steak haha..Chit chat chit chat 
After chit chat nak ronda sopping dalam giant plak...ecah borong cekelat urmm...dia makan la bape byk cekelat konpem kecikk...aku??haha...kompem dinasour...
Lps sopping itu ini..termasuk sopping makanan kucing muceng kat rumah...
lepak bergambar 



lah kan..alang2 jumpa...kat dataran Nilai...kemain enjoy ko ecah main buaian...jongkang jongkit...kalau aku la..sekali duduk je buaian tu patah dua...


jongkang jongkit plak patah dua...hahah lebih baik aku jgn main hahaha

Sibuk sangat nak possing alaa alaa pijak roof tu haha...


Lepas dah culikk aku kena hantar balik ecah kat rumah nenek dia...dia n parents nak balik KL dah...hehe...Bubyee echa bubye korang nak ZZzzz nite










No comments:

Search