Saturday, March 4, 2017

Aku dapat jemputan Majlis Perkahwinan Haizun dan Pasangan,

yang mana majlis berlangsung di Klang .
untuk ke klang ni , aku tumpang kereta Eleena .
eleena mahir jalan jalan yang sesak sekitar situ .
agaknya kalau aku mati kutu dengan jumlah kenderaan yang banyak .
orang bandar tak sama macam orang kampung macam aku yang lebih gemarkan ketenangan dari bersesak sesak .

Aku dari Nilai ke Puchong
Dari stesen komuter stop di Stesen Komuter
Bandar tasik selatan dan naik lrt ke arah puchong .
tunggu eleena amik aku pulak .

sebelum kami gerak ke klang sehingga rumah eleena sekejap .
Mak elena pada awalnya nak follow jugak ke klang .
tapi memandangkan baru balik dari kenduri yang sebelum tu .
rasa dah malas . jadi decide tak follow kami .
kami pergi berdua je .


WEDDING & SKYPARK






sebelum pegi tu biasalah .
mak abah dia pesan macam macam kat anak dia tu .
bawak kete elok elok . kete banyak kawasan tu .
jangan bawak laju .haha .
Mak ayah mana tak risaukan anak kan .

Jarak antara puchong dengan klang tak sejauh Nilai - Klang .
dekat je pun . cuma ....
hahaha . kejap lagi sambung nak citer bab aku kenal haizun ni dulu .

Haizun ni aku kenal sejak 10 tahun lepas ,
kenal zaman myspace kata kau .
Haizun pun salah seorang peminat EWAL 
peserta yang mendapat tempat ke 3 dalam AF11 tu .
Tapi masa tu lebih di kenali dengan nama IQWAL HAFIZ .

Ini photo 8 tahun yang lalu .
Haizun sebelah kiri sekali tu . Ewal tengah dan aku paling kanan.

Ikutkan lama dah tak jumpa .
lebih kurang 6 tahun jugak tak jumpa .
Masing masing sibuk dengan urusan masing masing .
dia pun tinggal di Klang . Aku di Nilai .
Hari ini hari bersejarah bagi dia ,
Aku pun bahagia tengok dia menyarung sepasang gaun pengantin .
Nampak cantik sangat .


Sambung balik yang CUMA tadi .
Cuma pada mulanya dah patah semangat nak sampai ke kediaman pengantin .
Boleh plak aku dengan eleena sesat lebih kurang sejam .
Nasib lah eleena ni seorang yang penyabar orang nya .
Sehabis boleh dia drive jugak cari sampai jumpa .

Guna GPS pun sesat .
Apa lagi nak kata ? haha . 
Lagi lagi line internet masa tu mintak maki .
Masa kami need sangat gps tu pulak internet tak kuat .
plan diberikan melalui kad jemputan tak membantu kami .
sebab kami tak familiar sekitar sana .
Alhamdulilah sampai jam 3.30 pm .
inilah 1st time aku sampai kenduri orang dah Ala usai .



Ada best jugak bila sampai kenduri dihujung hujung waktu ni .
dapat borak dengan pengantin . Bergambar tanpa ada gangguan .
kalau pergi time ramai orang memang tak dapat peluang ni ,
Pengantin ibarat artis popular . semua nak rebut rebut bergambar ,
ini relaks je . bergambar atas pelamin siap borak borak lagi .

Thanks pada makcik pengantin dan keluarga pengantin yang lain .
membekalkan kami berdua bekalan di pertengah jalan .
biasa orang pangkal je dapat . terima kasih banyak banyak .
tak sia sia kami mencari rumah awak sampai sejam sesat .

Akak ucapkan Selamat Pengantin Baru pada Haizun dan Suami , 
semoga bahagia sehingga ke anak cucu .

Lepas gerak balik meninggalkan kediaman pengantin .
travel guide kita iaitu nur eleena ahmad isa bawak aku jalan ke Skypark .
Mall apa tu ? taman angkasa ?
Aku pernah dengar Skypark tapi tak tau apa kebendanya skypark tu .

Pada asalnya nak singgah dia nak melepaskan hajat haha .
tapi alang alang sampai . singgah kat satu lot kedai yang jual barang barang Pre-love .
Korang tau tak pre-love tu apa ?
barang barang terpakai . Tapi masih elok dan masih boleh digunakan .
kira second hand item lah .

Macam macam jenis barang ada .
Dari pakaian , Mainan kanak kanak . peralatan sukan ,
peralatan rumah . Alat alat muzik dan lain lain
.
Minat aku dengan eleena adalah sama . iaitu MUZIK . mana mana kami pegi oulet berkaitan Muzik kami akan singgah walaupun tak membeli ,

Dia bukan acah acah pandai je tu . tapi YES dia memang pandai main gitar .
tak percaya mintak lah dia goreng selagu dua .

Aku pun tak ketinggalan . aku jugak boleh bermain gitar sikit sikit ,
tak percaya jugak ? boleh cari youtube aku AIMIKAHAR .

Puas tawaf satu kedai . macam biasalah memang tak akan membeli .
satu lagi persamaan aku dengan eleena ni .
kami tak gemar membazir . lebih kepada penjimatan tapi bukan kedekut .
kami akan beli bila perlu . bagi kami semua kehendak tu nafsu semata . kami lebih fokus kepada keperluan . tak perlu tak payah beli . contoh gitar ni aku dah ada 3 biji kat rumah . so jangan gatai nak beli lagi . semak rumah tau tak , bilik aku dah macam studio dah . apa lagi nak ?



sebelum balik . eleena bagitau nak bawak aku ke suatu tempat ,
kira tempat tu kekuatan nama SKYPARK tu ,
aku ni orang kampung memang tak tau apa apa pun .
Tapi aku dah lama perasaan . eleena ni dia asyik gelak gelak je .
bila tanya apa yang best . dia cakap best . tapi dia senyum senyum je .
terpikir jugak aku , takkan dia nak troll aku pulak dalam mall ni .
masuk lift dia tekan button tingkat 9 .
seram doe lift dia . lift cermin macam kat klia tu .
nampak lah ketinggian kiri kanan .
meremang bulu roma den .



Sampai atas ada taman terbuka .
mula dah rasa . eleh biasa je ada taman . skypark lah sangat .
sekali gerak sikit kedepan nampak lantai tu macam lut sinar . lantai apa lut sinar .
bila tengok dekat dekat . mak aiii . tingginya . aku duduk atas atap mall skypark tu rupanya . Korang bayangkanlah aku dengan baju kurung je duduk atas tu . aku harap orang bawah tak pandang atas . aku terpaksa kepit kepit kain kat atas atap kaca tu . kot la ada yang memandang dari bawah . free free je ehh dah lah jangan difikirkan .





Aku memang jenis phobia ketinggian .
sedangkan balkoni kondo tingkat 9 pun aku dah gigil .
apatah lagi yang ni nampak bawah terus . terasa mau tumbang haha .
tapi saje tak buat muka cuak pun .

Muka aku macam tak ade apa nak takut .
 sebenarnya saje dekat dekat dengan eleena tu .
kalau aku jatuh dia pun aku tarik sama .
kira i jump u jump lah . haha . nasib tak terkucil .

ajet ajet berani . walaupun sebenarnya aku TAKUT !
lepak bergambar kejap je sebab hari nak hujan .
kang kena sambar petir tetiba jadi power rangers atau superman ke kang dah jadi tak normal plak hahaa


No comments:

Search