Thursday, December 24, 2015

SAFARI DAN OLD WEST

24 Dec 2016




Pukul 3 aku masuk plak kat safari.
hanya kami ber2 je.
abg, kak ipar dan pali dah balik muar.
org beranak kecik ni susah nak tggal lama2

Bergegas cari surau.
Boleh tahan jugak jauhnya surau dalam safari ni.
kita nak berhibur boleh. solat jgn lupa. tiang agama tu. ;)
Lps akak aku solat,
dia pegi tebus makanan lunch kami,
Aku plak pegi solat.
Bagus tpt ni ruangan solatnya selesa.
Aku ingat takde surau.
bagus syabas.

selesai bersolat zuhur.
terus beratur tggu lori utk masuk ke ALAM SAFARI.
kalau pada parents yg xnk atau tak berani nak bawak anak2 naik lori safari ni.
boleh aje bwk anak2 tgk mini zoo kat dalam tu.
jenuh jugak nak berjalan.
aku rela lagi naik lori sebab dah penat masa kat waterworld tu. 
haiwan dalam zone safari ni ada kandang2nya.
kita yg naik lori ni. masuk ke dalam kandang mereka.
rasanya dah mcm haiwan tu plak dtg zoo nk tgk manusia haha
ni aku ade rekod sikit.
bg gambaran pada reader semua.
kot lah nk bwk anak2 kan.
jgn risau tak bahaya pun.


Perkhidmatan kenderaan safari ni terhenti kalau hujan je.
sebab jalan licin.
syok woo naik lori ni.
terasa betul2 berada di dunia safari.
perkidmatan lori pun agak singkat dari jam 9 pagi hingga 5ptg je
so cepat2 lah kalau nak naik lori ni.
kami sempat merasai dengan lori kedua akhir ni.
lebih kurang 30 minit jugak rasanya melalui pengalaman alam safari ni.
semua haiwan dalam cage safari semua sombong kecuali Encik beruang hitam tu je.

lawatan sambil belajar aku dgn kakak aku kat safari ni sgt singkat sebab lama sgt di water park. jadi semua haiwan dah mengantuk. hehe. hujan plak turun dengan lebat. tereprangkap aku dgn akak aku kat food court safari tu.
utk safari ni aku boleh ckp mmg best.
dan jgn buat mcm we all. satu hari langsam semua. sbb xpuas. rasa utk water park, safari dan old west kena amik masa 2 hari kot baru betul2 puas.

sebelum ke Old west.
kami berdua sempat balik hotel kejap.
utk mandi dan makan malam.
old west ni adelah sgt bosan bg aku.
tp ramai jugak yg dtg. maybe bosan 
sebab terlalu simple dgn harga tiket tu kot.

OLD WEST

Korang bagaikan melangkah ke dalam kehidupan gaya Barat dulu dulu. 
Ada bangunan bangunan lama, barangan antik.koboi dan cow girls, kaum red indian dan pertunjukan lagak ngeri.

kat Old west ni ade jugak restaurant,disko, laman bir,kedai cenderamata, taman tema kanak kanak, funfair, dan ada show koboi, binatang, bunga api.
Banyak2 show hanya show Animal Parede je boleh memikat hati aku. yang lain bosan.


No comments:

Search