Saturday, June 13, 2015

Window Shopping.





video





Aku sayang korang...


Budak budak senget yg suka saiko aku.

Okey. Ini Aktiviti kami hari ini.
Window Shopping.
Ada Mall baru kat KLIA
Mitsui Outlet Park.
Selalu aku lalu dpn mall ni utk hantar abg aku ke KLIA.
Aku ingat dulu kilang LORI...
Mitsubishi tu..
Rupanya Shopping Mall.


Semua barang BRANDED ada tau!
Mahal ke Murah??
Opkos lah mahal.
Kalau nak murah better korang pegi UPTOWN aje.
Tapi mahal dia tu masih lagi jumpa yg murah haha.
Macam mana tu?? Confius kan??
Ada dua tiga buah outlet yg ada SALE maka brg tu murah lah..
Murah2 pun atas RM30 ye..
Okey lah kan murah jugak lah tu.


Aku masuk Outlet Zalora.
Banyak design baju..kasut...dress..dan lain2 ade jual..
Tertarik kat kasutnya. 
Tapi sayang Saiz tak de plak..
susah nak cari kasut saiz 42 ni yee...
bersamaan saiz 10.
So kita tgk2 aje lah haha.


Banyak jugak outlet yg belum di buka.
Yerlah masih baru kan...
Food court pun bakal di buka..
Kot2 staff KLIA nak tukar angin nak makan kat MOP ni ke.
Boleh lah try.


Sesape rasa nak shopping tu better sediakan wang secukupnya,
Sebab?? Kalau korang melangkah masuk aje dalam mall tu korang
macam kena Histeria haha...
Okey ni donggeng...
Tak lah...korang akan rasa sawan nak beli itu ini..
Outlet aku paling suka.. Converse/Nike/Adidas/Puma.
dah banyak lagi Brand lah...
Skrg takde sale sgt..so kita tggu sale hehe.


satu lagi aku nak gtau ni..
kang korang marah aku plak tak bagi tau awal..
Tempat parking memang luas..
boleh park ikut suka..
Nak parking dekat2...
nak jauh2...pun boleh...
kalau jauh sila menapak lah.
Parking mcm MAKRO tu..
sape ingat MAKRO??haha...
dah takde dah shopping MALL tu dah.
Sejam korang parking RM4 yee...
so boleh share2 sorang seringgit haha...
Pastikan korang dtg tu satu kete 4 orang...
pastikan jugak korang dtg tu korang beli lah 
apa yg patut baru berbaloi RM4 tu. haha


Aku harini dah nama pun window shopping..
Jadi jalan2 aje survey mata haha
Jamu mata kan kan..!
Tapi terbeli jugak MASKER kat kedai apatah..
semua brg dtg dari jepun tak silap..
Kedai apekah itu??
Hati2 membeli masker tu..tulis RM10-4 keping...
tapi bila bayar jadi RM3 sekeping..
Taktik kotor apakah ini?
Salah letak ke??
atau salah letak harga??
Hati2 ler yeee...
Aku pun shopping bodoh aje...
Simpan bodoh tu sikit utk esok haha



No comments:

Search