Monday, October 6, 2014

Majlis Hari Raya Qurban & Doa Selamat Keluarga Induk Abdullah Bin Akob

Sibuk berturut2 wehh 3 hari non-stop...
Dgn AF ngan dgn beraya atas jalan raya
hari ini beraya dgn ahli keluarga saudara mara
Ada majlis qurban utk family & keturunan MOYANG aku
ABDULLAH BIN AKOB
kat kampung LENGGENG,ULU BERANANG,NEGERI SEMBILAN
ACTUALLY,
Aku baru tau aku ada kampung kat sini...
HA-HA-HA
Mungkin kah kawan2 sekolah ku dulu saudara mara aku jugak?
Yang aku tau kampung aku belah uwan aku (NENEK) Kat 
Kg BUKIT BATU a.k.a rock village Hills
kepala pun degil macam batu... 
Yang kg ni blah ATOK aku...

Aku gerak dari NILAI-ke sana pukul 10.45 pagi macam tu la..
Dah tak pernah pegi...
means mmg tak tau mana 
lokasinya kan...
Aku setting GPS
Memula dpt lps tu hilang..
Bak kata kak FENA dulu..
Guna Pun Sesat

Kami sesat sampai Mahkota Hills
ehhh kat mana lak tu...
Bapak aku bg Maps pun salah..
ke kakak aku yg bwk jalan SALAH
Punya jauh kami jalan tetiba jalan tutup!!!
Nasib ada 2 orang makcik ni kebetulan Lalu sekitar tpt kami sesat
Dia guide kami sampai kampung yg kami nak cari tu
memang jauh tersasarnya...
Aku ingat macam sesat dalam kampung BUNIAN lah...
tak jumpa jalan pulang..
HAHAHA
dgn Khidmat Makcik berdua dpt la jumpa kampung tu...
Kejap ekkk....
kami baru jumpa kampung yee....
kami belum jumpa rumah lagi..
tu pun satu hal....
Pusing2 situ sampai 2x tapi pesal tak nampak gak rumah tu haha....
Pening kepala aku....
semua dah nak hot je haha...
Sabar sabar
Singgah bertanya lagi...Rupanya jarak 2 buah lot tanah je dgn tpt bertanya tu
masing2 dah gelak2 apsal tak nampak td...haha




No comments:

Search