Saturday, December 6, 2014

Kerana Sebuah Beg Part 2

KERANA SEBUAH BEG
dari HONEYMOON dah jadi PERCUTIAN KELUARGA
Kami sebenarnya nak run dari kacau pengantin baru 
tapi pengantin baru ni ada je Idea nk kami Follow pegi 7 monument
Kat Kuala Terengganu
Kami siap packing ingat nak bermalam kat terengganu
Tapi abg aku ckp..
Bermalam kat Legend aje lah...
esok boleh balik...
Aishhh...kacau plak rasanya...
Mintak2 tak de lah org sangka lain...
byk kali cuba nak elak ganggu pasangan Honeymoon ni..
tak berjaya jugak...
Jadi gerak lah pegi Kuala terengganu dulu
2 jam setengah jugak perjalanan menyusuri tepi pantai
Cantiknya pemandangan BUMI TUHAN ni
Pasir pantai memutih
Lautan membiru
Rasa bersyukur sgt dpt melihat segala keindahan alam ni
kang ternyanyi plak lagu "Keindahan Pantai" :P

sebelum pegi 7 monument
singgah dulu makan tengah hari kat rumah Mak su lyn
cikgu sarimah ariffin
kat bkt payung
cantik rumah dia...
makanan pun sodap..
ayam sambal mmg superb!!
terima kasih atas layanan mesra di berikan.


Gerak ke 7 monument
gua ingat sejam dua boleh settle
boleh lah teman mak ke pasar payang...
sekali situ aje 4 jam oitt nak settle
dgn naik bot keliling sungai kuala terengganu tu lg..
naik bot 45 minit..
cun woiit masjid kristal dari jauh...
dah mcm masjid cermin plak

lps tu
pusing2 bergambar dgn monument...
bukan 7 ye tp dah jd 23 buah..
makk aii...aku sampai monument yg ke 6 dah pancit wehh
rasa nampak bantal aje..
tak kan setiap monument masjid nak pegi..
jenuh woitt...
makan apa dorang ni larat aje
pesal aku tak larat???

Beskal kami....

pusing2 monument tu naik beskal..
abg aku punya ranggi dia sewa beskal bersambung2
makk aii chenekel nye mak & kak ipar aku
kami puas kayuh dorang boleh selambe tak kayuh tu..
padan rasa penat tahap gaban je...
sampai ke monument ke 11 mak aku pun dah mula penat
asyik teringat kat Besan dia je
mak cakap..kalau lah besan dia ada..
Mak si Lyn mesti best temankan dia borak atas beskal...
bawah pokok...hahaha...so besan best friends mak tu takde hokayy...
redha la kena ikut anak2 possing dgn setiap monument hahaha
aku loteh dahh wehhh....


sampai pukul 6pm woiit baru selesai pusing 7 monument tu...
kempunan lah omak den nak pegi Pasar Payang
Nak bermalam sini abg den tak kasi
suruh ikut balik legend gak...
so say good bye to kuala terengganu lah...

sblm balik kami mkn dulu kat bukit tunggal..ehh betul ke?nama tpt tu? tunggal ke tunggul ekk??lupa dah hahaha....
Mkn seafood...
alkisahnya masa tu kereta abg aku tersasar dari lokasi so kami tersesat dan berpecah..adoii...Line maxis pun cadbury betul
menyakitkan hati...
nak call tak boleh...nak whatsapp tak boleh..stress..grrrr
nasib la ada org kg sekitar situ tunjuk kan jalan keluar...
dan bwk kami ke restaurant ikan bakar sedap...
terima kasih bro...
walaupun kami hulurkan wang sagu hati tapi brother 
tu tak ambil dan menyatakan dia ikhlas membantu kami... 
Masih ada lagi insan berjiwa murni...
tahniah bro...kalau tak kami sesat la sampai lusa hahah

masa aku sesat tu lah bateri dah tinggal 30% je...
kemain lagi mesej masuk dari ESF whatsapp...
Nak tak nak aku terpaksa LEFT kan diriku seketika...
Harap MAMA myn faham lah ketika tu..
Tak kan aku nk mintak ESF stop plak sbb kesesatan aku tu kan
terima kasih MAMA myn sebab memahami...
aku join ESF whatsapp esoknya tu... :P

bila dah jumpa balik dgn abg & lyn..
kami makan makan dulu.,
lepas makan2 time utk balik...
bateri hp yg canggih manggih semua dah KONG
adoii...harapkan hp Lynn je lah..
tapi abg aku kemain laju lagi dia bantai..
weiii takleh slow ke?
kami bwk kete org..
kalau kete HONDA akak aku dah lama korang tinggal
abg aku follow gps dia yg masih bernyawa...
kami ni mmg GSB (guna Signboard) lah
boleh dorang tinggal kan insan kedil mcm kami ni?
kami sampai kan dah sesat2 sampai masuk Felda mana tah....
bebalik sesat chukai-kemaman-chukai blk...adoii
kiri kanan pokok kepala sawit je...
pressure gila bila mak asyik membebel dlm kereta..
takut la gelap la...
patah balik ikut jalan lain la
tak byk kete ikut la
adehhh....sampai aku rasa nak turun je dari kete tu hahaha
kakak aku siap seloroh lg...

AKU: Akak turunkan lah adik kat sini..stress la org blkg tu..bebel je...
Akak: akak rasa bkn ko yg kena turun dik,
 tapi akak yg kena turun...
korang pg la sambung perjalanan..
Aku: WAKAKAKAKAK
MAK: Kenakan mak??
oklah kalau macam tu mak tido lah tak nak ganggu korang...
buat la apa korang suka...
mak diam je...
tak nak campur....
nak masuk hutan ke...
kebun ke suka la..

Kejap aje diam mak aku tu...tak sampai 5 minit dia membebel balik...kalau korang dlm situasi tu mcm mana?hahahah..lawak betul lah...
Hampir sejam lebih jugak kami sesat...
abg aku siap call ckp dia dh sampai...tgh golek2 atas katil tgk tv...
kemain syok kan tinggalkan kitaorg ni...'
akhirnya kami sampai semula ke cherating...
sebab asyik stress je..perut rasa lapar...singgah mengeteh depan LEGEND
abg aku dah risau dah..
mak aku psyko plak abg aku
kata kami sesat tak jumpa jalan keluar..report polis kalau kami tak balik
hah mengelabah ko..sampai call 2x..padehal kitaorg sibuk mencekik roti boom...
12.30 tgh malam baru masuk bilik...tido...sampai subuh..sambung tido lps subuh sampai pukul 10 pagi...hahaha


No comments:

Search