Sunday, October 5, 2014

Selamat Hari Raya Qurban


Sehari sebelum hari raya qurban kakak aku dari LANGKAWI balik rumah BERAYA...

Tapi aku tak rasa pun HARINI macam raya...
Aku rasa Harini macam aku bawak bas je!!hahaha
Pagi Raya Family semua pegi MASJID SOLAT AIDILADHA...
Aku Excuse kali ni....
Tinggal rumah Prepared Food...
Ingat nakk Zzz kejap sekali dorang balik baru aku bgn haha....
Nasib tak kena Bebel...Dgn tak mandi apa lg terus bekfest..!!!
Mee Rebus bapak aku!!Sodap pun sodap!!!

Lepas Mandi siap2 konon nak pegi NILAI 3...
Sekali Uncle dah dtg serbu Rumah...
aku tak prepared ape pun lg...
Plan nak pegi Tesco shopping sikit...
Tinggal lah Uncle aku tu dgn parents & Kakak aku...
Aku shopping beli kek sikit..
tak sempat nak buat...
Almaklum lah sibuk pegi AF kan smlm hahah....
Beli aje senang....
Aku balik dari Tesco Uncle still ade tp dah nak balik...
Lepas Uncle aku balik akak aku bisik2 ajak pegi PUTRAJAYA beli tiket BAS...
aikkk kata nak balik ngan UNCLE aku tu...
rupanya UNCLE aku ade urgent matters...
So kenalah akak aku balik sediri..
Akak aku & Uncle aku balik sebab dorang join Qurban kan Lembu kat kampung Moyang sblh atuk aku ESOK!! Tapi dah Ada Urgent Matters tak dpt nak buat apa la...

Sblm ke PUTRAJAYA kami singgah NILAI 3 dulu..
KAKAK aku nak beli beberapa helai tudung...
Sana tudung murah...Korang kipas...
cucuk2 sikit tokey dia mesti dpt murah...
Aku tak sangka jugak NILAI 3 Almost kedai TUTUP...
hanya beberapa KERAT je yg bukak...
Nasib akak aku la..aku kasi kipas sikit tokey tu dpt murah..
dari RM30 sehelai boleh dpt RM20..kau ade?
hahaha...
Kena ada taktik...
kita tau modal sehelai tu bkn mahal mana pun.

Now NILAI 3 ke PUTRAJAYA plak...
Heaven Jalan DENGKIL-PUTRAJAYA tak jem weii...
kalau tak bercinta aku nak tggu turun lalu Tefic light simpang 4 DENGKIL-PUTRAJAYA tuh...Kali ni mmg tiada halangan lalala.....
Org semua pakat balik kampung Berayo!!!....
Sampai PUTRAJAYA SENTRAL 2.45pm...
2x jugak aku pusing PUTRAJAYA SENTRAL tu cari KUANTER TIKET..haha...
Rupanya tempat Amy beli tiket aritu je...
Tapi geram lak aiii...
Tukang tiket keluar Break...
Pesanan yg di lekat dpn kaunter...
3.30pm konon nak masuk balik...
aku,Mak & Kakak aku pegi la late lunch konon kat atas PUTRAJAYA SENTRAL...
makan roti pita yg rasa roti canai tu..
harga makk datokk...tapi takpe org blanje kan....!!
serius rasa roti canai je lps tu letak mayonaise ngan ayam tambah cheese...
tu je dkt 6 hengget....!!!
Makan borak2 anak beranak...3.35pm gerak turun bawah...
sekali tak bukak lagi...
memang hangin lah aku...
sampai aku mintak pegawai syarikat bas tu Call pekeje dia masuk keje cepat..
gila meroyan nak tggu 2jam kat situ?
banyak keje aku lg nak buat...
org pun dah ramai tunggu...
pukul 4pm baru dia sampai...
Kalau tak sampai rasa nak bakar je kaunter tu dgn kuasa laser...
Masuk keje still blur akak tu..still ingat raya ni...
date tiket bas pun salah...akak aku mintak lain..
dia bg lain...sabar aimi sabar!!!....Selesai bas!!

Otw dari putrajaya sentral-Kg jijan nilai...
aku baru nak balik kampung oitt...bkn beraya pun...
bagi aku raya haji ni tak macam raya aidilfitri pun...
Balik kg sebab nak amik baju kakak aku...
mak tih aku mmg ade ambik upah jahit baju org sekitar kampung tu...
Sampai baju nikah abg aku pun mak teh aku buat....
sambil2 tu borak2 la dgn sedara sepapat...
singgah kejap je...
lepas tu singgah enstek plak beli barang groceries....

sampai rumah sekitar Jam 6pm jugak..
gila cramp betis aku...yg lain enjoy je...
beli brg melenggang kakangkung je..
aku tolak trolli...angkat brg masuk kete...
sampai rumah dedua melenggang lagi...
aku gak kena pikul....boleh pitam kalau gini!!!!

No comments:

Search