Wednesday, October 22, 2014

MAJLIS NAIK BUAI MUHAMMAD AKID QASSYAFF BIN MOHD RAZLAN


Majlis berendoi & cukur jambul anak lan kristal!!
Maybe akid ni dah 3 bulan kot..
majlis tema BREAKFAST 
nasib tk de tema pakaian...
hahaha....kalau tak memasing dtg bwk bantal busuk dgn baju tdo lagi..
Tapi aku dah ckp awalkan...
aku kalau breakfast memang pakai BAJU KURUNG
nk pegi keje!!!hehehe....
Teruja nak pegi sebenarnya...
dah 3 anak dia tak kan tak pegi hehe
sepakat dgn yana nak pegi pukul bpe...naik apa...baju apa...!!
tak lena tdo nk pikirkan majlis tu hahaha...


keluar rumah pukul 8.00 pagi...
makk aii selalu ehh 8.00 aku baru mandi...
biasa pg keje kul 9.30 kan hehe..
Whatsapp si yana xreply...call tak angkat..
tak ke risau...aku risau sbb tak nak kak nyza tertunggu2 kat kl
sbb tumpang kete org ni kita kena lah "punctual
Rupanya yana sibuk call kwn dia mintak hantar ke KTM seremban...
lama jugak aku melangok kat KTM NILAI tu..
dah 5 train yg lalu...
sampai dtg petugas KTM tanya why tak naik train?
tu nk syak aku lain la tu...
Bila aku ckp tggu kwn..
baru petugas tu FAHAM...

Macam2 perasaan aku tggu dlm tempoh sejam tu...
rasa nak Pukk Pukk je yana ni hahaha....
Puk puk manja boleh?
dia bkn sengaja...
dah xde transport kan...
aku lain la dpn rumah...
8.30 pagi...yana baru sampai ktm seremban....
8.45 baru dpt train...
pukul 9.10 pagi sampai nilai...
aku asyik pandang jam je..congak masa..
sebab mmg tak nak kak nyza & husband tertunggu2
pukul 10 tpt sampai bandar tasik selatan...
amik lrt pegi bandar tun razak...
keluar LRT je kak nyza & suami dah sampai....
jyeahhh..let~s go!!!

pada yg tau jalan naik kete mmg dekat je rasanya cheras dgn selayang tu...
xsampai 15 minit...
sampai dpn junction taman rumah lan kristal...
kami tggu kereta "Asmidar" plak...dia maii dgn someone special???hehehe
lama jugak kami tggu..ade kot dlm 20 minit..sakit tengkuk aku asyik usha kete blkg je...
semua main teka2 keta..haha
As sampai je kami gerak ke rumah lan.
10.45 sampai rumah lan..
makk aii ensem rumah dia...
3 tingkat...padan lah kak sheila bertambah SLIM
rumahnya byk tangga!!!
Petua nak SLIM lagi cepat beli rumah byk tangga!!
Mujarab!!!!

Kami antara Kristalovers yg hadir

Sampai je nk jumpa tuan rumah sibuk plak..
sibuk potong kek anak dara punya besday...Qeesyara..& qaleesya!!!
bkn besday qaleesya dah buat ke aritu ekk?
hilang ingatan aku...
Kami makan dulu...
mee sup sedap hehe...

Kami Kristalovers: 
dari kiri Kak Arnie,Aku,Kak nyza & baby irdina,Kak long yana dan tunang sham

Makan2..jumpa kawan2...aku jumpa kristal weii...
dah nama pun rumah lan kristal kan....
ade rody,Gg & afiez je....kechiq & acap tak nampak plak...
perghhh rody perkenalkan awek dia kat kls tu!!!..
Malu malu lak awek dia!!!
cik cika tu dlm Ig tak sama depan mata!!!
lain bebenor...
Siap invite dtg rumah adik dia..
Adda..cukur jambul anak adda plak..
anak adda pun chomel wehh...
mak dia pun chomel kan...
rumah adda dkt ngan umah uncle aku...
tp xtau la same lorong ke x hehehe...

lepas kenyang..nk balik lah...
sblm balik kls nk possing dulu dgn tuan rumah
tapi dalam buai tak de akid...
akid menantuk sgt lah anty..malam td overtime buat buai dgn daddy...



No comments:

Search