Tuesday, October 21, 2014

LIBUR BERHIBUR

Hye!!1Korang...Lamanya tak UPDATE blog....disebabkan kesibukkan melampau!!!
Harini baru sempat nak update!!
Okay hari SELASA!!!
BAKAL my sister IN-LAW dtg rumah semalam
Sbb nak FITTING baju kawen...
Kami gunakan Khidmat
"NZ BRIDAL"
Tapi FITTING citer semalam...
Citer harini nak tinjau kawasan BANTING!!!
Konon lepas dia kawen dgn abg aku nak tinggal Banting!!
sebab abg aku bakal transfer Dari SRI LANKA ke Olak Lempit!!!
sebab dah kawen nanti tak payah lah keje OVERSEA lagi!!...
Keje sini la...senang....
Abg aku engineer automotif..skrg ni keje kat SRI LANKA...
Insyallah Bulan NOV dia akan balik terus ke MALAYSIA
elok lah tak payah bill telefon bertindan nak CALL ko kat sana...
Whatsapp pun ko malas nk reply kan...
sini dekat senang HE-He-He

Kami pegi BANTING nak survey Sekolah Menengah Berhampiran tempat keje abg aku!!!
Hampir semua sekitar Banting kami masuk..
kampung dan bandar kami harungi...
Harungi dalam hujan yg lebat okey!!!
Musim Hujan kan sekarang!!!

Aku BANTING ni jarang pegi sebab tak ade apa yg best sangat pun...
Bandarnya pun jem tak henggat!!!
serupa klang!!
Nasib nilai tak gitu...
I LOVE NILAI!!



Kami yg dari nilai pegi ke banting terus singgah ke MORIB...
Motif nak tgk laut...
laut situ apa yg cun nya pun aku tak tau!!
Air keruh...
Bertembok plak lagi...


Kami singgah makan....LAPAR sesgt..
lagi2 mak aku...dalam kete asyik tanya pasal kedai makan je
Hujan hujan ni nak singgah tepi jalan pun malas...haha


So makan kat morib...
Makan kat satu kedai ni....
Aku paling pantang Order dah lama tapi hidangan sampai 45 minit kemudian...
Aishh....sabar gak nak tggu 45 minit tuh....
nk buat air kosong aje stgh jam!!!grrrr!!bisnes apa ni...
Bila aku tanya pelayan knape lambat dik oii?
Perut kalau lapar mood mmg move out tau!!!



Dia punya jwp mmg bang-ngang!!
"Order byk lah kak...nnti kalau asyik tanya tukang masak dia marah plak...."
Hello aku rasa sekeliling aku ade 2-3 org je tak dpt mknanan lagi...
kemain dia punya cerita ramai tu...
Tapi aku trick nak cancel menu...
Aikkk tetiba boleh plak secepatnya menu dtg dpn mata!!!
aduss nak marah pun tak mampu...
Tu pasal aku lagi suka layanan MAMAK walaupun bukan tekak aku selalu nk mkn nasi kandar kan...layanan mmg bgs...ni lah melayu...aihhh aku cina kan!!hahah...aku mmg ade campur cina-melayu jd "cimela"
nasib Food ko sedap dikk...kalau tak dah jd incredible hulk aku...
Time nak bayar mmg laju je...
choii...!!!
last la aku makan situ...padan xramai...!!!



Lepas makan time for solat...
tggu mak habis solat...
time bergambar plak...
walaupun mak mak kitaorg ni dah ke angka veteren...
possing boleh tahan hahaha....






lps keluar pantai morib...
singgah plak gold coast morib...
aku teruja jugak nk pegi...
sbb itu hari kemain enjoy aku tgk rody kitel layan anak buah dia main slide kat situ.
hotel besar tp lusuh sikit building depan....kihkihkih...
tapi dalam cun...
slide & swimming pool mmg santek...
tp semua tu adelah berbyr ye....
hotel bayar lain..
mandi manda bayar lain...
kalau biasa kita pegi hotel & resort swimming pool kita main terjun je kan...
kali ni nak terjun korang kena bayar RM17.50 (dewasa)...
tu belum pelampung kuning lagi....
sebab ada longkang air macam kat sunway lagoon tuh...
tu aje dah RM10
kalau pegi sana sila sediakan TUNAI yg byk ye...
kanak2 RM12 tak silap....
kalau satu anak ko tahan la...
kalau anak 5 tu...pening mak bpk..
tp view mmg cantik!!
kami setakat tgk view aje lah...
mendamaikan...

dari gold coast morib aku lagi suka gold coast bagan lalang...
maybe aku rasa lebih teratur dan baru hehehe
dari nilai ke bagan dlm 40 minit je...
Banting jauh lagi...

otw balik dri gold coast
hujan bukan main kuat..
pemandangan putih je...
si bakal kakak ipar aku bwk kete...
serun aku dia asyik masuk lane sblh
sampai aku pesan kena ikut line putih sblh kiri tu..
baru tak terlajak...
sumpah memang tak nampak apa depan...
putih2 berkabus...
bergoyang2 kete mcm kena angin...
titisan hujan jatuh atas kete pun kemain kuat..
Tawakal memasing...
 Kami menyusuri pantai tu yang angin kuat...berkabus tu...
akhirnya sejam lebih sampai kat NILAI...
singgah beli kuih muih..
lapar kan time hujan hahaha...
menu minum ptg..kuih kedai buat...
tunang abg aku ni..
 dia nak jugak balik muar hari tu jugak..
sbb dia belum sempat tanda kertas PT3 dia...
Aku balik tu..mandi terus terbungkang hahaa

bgn aje dari tdo...bukak wechat...
aku tgk rody upload pasal puting beliung dkt Pendamaran Klang...
Ya allah banting dgn klang tu dkt aje...
padan la otw blk tu hujan lain macam kuat...
nasib tak ade apa2...
allah swt memudahkan perjalanan kami....
sambung tido blk!!!  


No comments:

Search