Sunday, February 23, 2014

SEHARIAN DI KOTA

23 februari 


Wedding anak buah aku kat Flat Sri Kota Bandar Tun Razak!!! Aku pegi dengan mak aku je..naik KTM Komuter "KTM NILAI-KTM Bandar Tasik Selatan-LRT BTS-LRT Bandar Tun Razak...Rumah depan LRT je...sonang yo lah poie ehh!!!

korang jgn nak shock semacam plak...aku memang dah ada cucu ya dalam usia 27 tahun ni hahah...Actually aku ni pon xpenah jumpa kot anak buah yang kawen ni....Aku follow mak aku je...Yang kawen ni cucu kepada maklang aku...Kakak mak aku...Almaklumlah mak aku anak bongsu...Anak-anak buah dia pun ada sebaya dia...Jadi tak mustahil lah aku ada cucu kan...!!!

Aku 1st time jumpa cucu aku dulu masa melawat maklang aku kat Hospital Kuala pilah...pompuan cucu aku tu...kemain takut lagi dia dgn aku...almaklumlah nenek dia ni rock sikit!!!....umur cucu aku tu pun baru 4 tahun!!urmmm...redha ler..unik kan hahahah....

Anak buah aku lagi tua dari aku pun ada...Umur 40 tahun kot..kemain jauh usia dengan makcik dia ni hah...makcik muda...nenek muda...kahkahkah....

Itulah kali pertama aku pegi wedding kat kawasan Flat....jenuh nak memandang ke atas..tinggi botingkek tingkek...gayat aku tgk flat tinggi2..nilai tak do!!!!.!!Aku ingat lagi flat tu..rumah TOMOK NEWBOYZ hehehe....tapi tu dulu la..tomok dah kayo!!! omak ehh dok umah bosar dah tak jual nasi lomak bawah flat!!!Tomok dah dok Kondo!!!zaman dah berubah!!!!


Tapi flat tu memang mengamit kenangan pada NEW BOYZ bahahahaa....

Sebabkan aku sampai around 12 tgh hari...jadi..aku pon balik around 1pm...perantin pon tak sanding lagi.....Cousin yg aku kenal...adik beradik mak perantin,Mak tih aku & anak2-cucu,Anak makngah aku..itu je la kot..yg lain xberapa la hehehe...

Kalau kazen blah bpk aku ramai yg kanak2 lagi...anak buah sedara pun baru umur 3 tahun hehehehe....yg blah mak plak aku terpaksa jadi veteren dalam usia muda belia ni hah!!!
________________________________________________________________________

Lepas abis bergolek gedebakk gedebushh dekat wedding tu...Mak aku ajak pi KWC kat mana tah..tapi sekitar hang tuah... Dari LRT Bandar Tun Razak-LRT Hang tuah....Tak tau sebenarnya kat mana tempat tu..siap search GPS lagi...GPS bongok jugak...Arrow tah ape2...kejap sana kejap sini...!!Nasib ada signboard hahaha....jalan kaki dalam 5 minit (lenggang kangkung) sampai lah kat sana...Makk aiii...dia punya building macam UFO....!!!!hehehehe.....




KWC???Kenangan Wholesale Centre atau Fashion Mall" orang kata sana baju murah...lawa...boleh beli borong!!!Tapi murahlah sangat...harga agak puluh-puluh jugak lah...!! Boleh di katakan cun melecun gak!! Saiz dari XS-9XL kau!!!!!....sape pakai sampai 9XL tu....gajah kaaaa?aku pon baru 2XL ;)


Yang syoknya sana shopping xpanas...sekitar mall ekon je memanjang...kalau kat Jalan TAR memang lencun dgn peluh...dengan bau!!hehehe....Buidling ni ade 11 tingkat tapi Floor shopping ada 7 je kalau x silap...yg lain car park kot!!!....


Setiap tingkat..setiap kedai singgah...sampai kematu dah kaki sampai lutut...nyesal pakai ladies shoes tu!!(payah jd gurl ni ok) kalau tau aku pakai supra je...Tapi takut kena Backhand dengan mak plak pakai kasut supra dengan baju kurung..macam orang gilakkkk!!!!Pelik nya mak aku yg dah veteren ni dia tak bersungut plak kaki dia sakit ke apa...tapi bila aku ajak jogging sekadar jalan2 kat taman tu kemain bising dia kata penat....Tengok baju tak penat plak ye mak!!urmmm....Aku setakat level 1-2-3 ok lagi...dah masuk 4-7 aku dah mula cari kerusi kayu panjang tu...sambil urut2 kaki bahahaha...cramp nokkk!!Kebiasaanya mak aku ajak aku balik kalau berjalan2 shopping ni..tapi kali ni aku merayu jom balik...tapi rayuan di tolak..selagi tak katam katanya..adoiii omak sapo lah tu!!!!



Level 1

Shopping mata je lebih...tapi perut plak mengaum...dah sumbat sepinggan kat rumah org kawen pon still meminta2 lagi di isi...naik level food court....aku nampak sizzling & claypot..tapi bila aku nampak outlet food court ada BAKUTEH & PORK NOODLE sebelah je dengan restaurant sizzling ni..aku rasa macam tetiba kenyang plakk!!!iiyakkk!!! So masa otw ke LRT hang tuah aku beli je la air & buah jambu batu tepi jalan...kemain payah nak cari kedai makan sekitar sana...tutup je...last2 makan nya kat nilai jugak hahahaha..lapar gilos!!!!



No comments:

Search