Sunday, November 3, 2013

LANGKAWI 02 NOVEMBER 2013


Lebih kurang pukul 8 pagi..kak ika ajak bekfest luar..makan roti canai tepi pantai...seronok gak layan roti canai dalam suasana kampung dan tepi laut...murah je roti canai situ...RM0.60..kat tempat lain mana nak carik roti sesedap dan semurah tu?

Selesai makan...pegi pasar pulak...Pasar Basah Air Hangat, Nak beli ikan fresh...semua memang fresh fresh...manis lagi..nyumm nyum...semua seafood beli sana...kat Langkawi ikan tak mahal...masih murah..tapi sayur,ayam daging sama mahal macam kat selatan ni...

Dalam pukul 10 pagi macam tu...kak ika ajak pegi lepak pantai..memang plan nak lepak saje...tapi sekali dia terus masuk laut dan berenang2..adoii teruja ok!!!..saya dengan seluar slack & tshirt kristal saya..teruja sangat sampai terterjun sekali...wakaka....lencun..basah...haha....syok woo...!!!

Kat langkawi ni saya memang suka berkaitan pantai aje...yang lain adelah sangat kurang...
Malam 2 november ni..saya & kak ika je keluar pegi chenang...sebab ada festival busker langkawi...Kata akak ku itulah hiburan bagi perantau yang menetap kat langkawi tu..kalau ada hiburan macam ni memang teruja nak pegi....ikutkan aku takdelah sangat nak pegi..hahaha...tapi sebab ade TEGAR tu kira berusaha jugak nak pegi...Show start dari 8.30 malam..Macam2 band yang ada..Band penghibur jalanan...banyak2 tu kenal band OAG je hahaha...Ade lagi rupanya OAG ni..ingat dah bubar!!!!....Festival tu berlangsung hampir 4 jam...lenguh kaki wehh..berdiri plak atas pasir kat tepi pantai...tetiba kena gigit semut plak adoii!!! Melepet...Demi tegar ni...Di akhir konsert ni baru lah tegar kluar...kocik je budaknya...sampai terjengket jengket kaki nak tengok dia..stage terlampau rendah...orang duduk depan lagi tinggi dari orang atas stage...Apa kes!!!!...masa tegar nyanyi lagu dari album dia tu ok lagi pandangan jelas nampaknya..tapi bila dia nyanyi lagu "Aku yang Dulu" dah nampak dah ketidak sabaran penonton merempuh rempuh pagar pembahagi sampai naik ke stage..adoii aku yang di antara mereka ni nampak tegar kat celah kepala dengan telinga Audience je...Kalau lah yang merempuh tu kanak kanak budak budak aku tak kisah..tapi ni dah pakcik pakcik makcik makcik...adoii..nak rempuh ape daaaa...tegar tu static je kat stage tu..dia nyanyi jugak..ape salah korang pon static macam tu kat belakang tak boleh ke?masa tu dah nampak kesopanan dan kesusilaan peminat tegar...Kaki aku tu tempat korang pijak pijak je...Tegar mai langkawi..yg datang menonton pon bangsa tegar jugak..huhu..tu yang tolak tolak tak ingat tuh...Show malam tu habis 12.30 Malam...sikit je dia nyanyi lagu fames dia tu..tak berbaloi plak aku datang dari KL nak tgk tegar dengan lagu tu aje..hampeh...Time habis konsert semua berebut rebut nak balik...sekali harung kau!!Dasat betol!!!...Masa pegi pon kete parking berlapis lapis...sebab tak nak berlapis..nanti orang marah..park punya lah jauh..ade lah dalam 3km dari tpt show...padehal park depan venue hotel tu je..tapi disebabkan pengurusan hotel tak bagi melalui kawasan hotel dia..suruh lah yang datang tu menapak sejauh yang boleh..urmm...baik tak payah buat show gitu lenguh berdiri..lenguh berjalan..3 km pegi 3km balik..settle malam tu 6km hahaha....time balik perut plak keroncong..erkk lapa...tapi sekitar langkawi tu malam memang payah nak dapat makanan yang kita order terus dapat..kena tunggu lama...so cari la jugak kot2 ade...ade lah satu kedai ni jual "Char kway teow"..pon boleh lah dari takde...dia masak berapi rapi..sure sedap..tapi bila rasa...urmm....boleh lah....sampai rumah pukul 1.30 pagi...seram tengok keliling semak samun haha..larikkk masuk umah hahaha...makan lah kami bertiga kway teow tuh...tido dengan nyenyak..tapi tak nynyak mana nyamuk keliling..haha..gud nite....

No comments:

Search