Friday, November 8, 2013

LANGKAWI 03 NOVEMBER 2013

Morning...Bekfest time...Roti canai again....tapi kali ni kena drive kete sendiri sebab akak keje plak...Warga langkawi ni ahad dorang keje...rare sikit hahaha...tapi merasa gak lah drive kete honda city baru kakak saya tuh..smooth je stereng & pedal minyak..terasa nak bawak laju tapi jalan kampung sekurang2nya 60KM je boleh bawak...

pusing pusing kg pasir hitam dengam mak...tak pegi mana sangat pon...mak nak sangat singgah kilang proses ikan bilis...jenuh ler menjaga kereta di lorong yang agak sempit..berpeluh leuh bawak kete dalam ekon time selisih dengan kenderaan lain...nebes makk nyahh!!!selalu pakai kete kecik dapat lak kali ni kete besar..haha...












Inilah dia kilang pemprosesan ikan bilis..keje kat sini pengeringan & pengasingan jenis ikan...Keje sampingan isteri nelayan kat kampung ni kat kilang ni lah...salute kat makcik2 ni gagah nak asing kan sekor sekor...kalau aku maunya rabun kuasa dua mata ni...kihkihkih....

Belah tengah hari plak kena ambik kakak aku kat tempat keje dia...Loceng bunyi je terus dia melankah balik..nakaiii sungguh hahaha....kami gerak singgah rumah dulu..tukar baju..makan makan..then terus pegi cable car...bukan nak naik pon just jalan jalan sewaktu dengan nya je..malas nak naik hehe..dah naik sekali dulu cukup lah...beratur panjang plak nak naik tu...mengah lah nak tunggu...

Lepak Oriental village...dengan arnab yang comel comel...


Berdiri tuh!!!

Gigit telinga dia


Sep!!Sep!!Tom!!Tom!!Tom!!!



Beli Tshirt...

Singa Batu...Vroomm Vromm....

Berpaut kuat kuat..orang yang lalu tu buat jambatan gantung ni bergoyang dengan ganehh ehh...turun dari jambatan ni pun rasa badan macam bergoyang lagi..sampai pening pening gitu wakakaka





2 comments:

New Baby Homemade said...

SIS APA NAMA KILANG NI YE

Aimi Kahar said...

Tak sure nama kilang ni...tapi kilang ni berada dalam kampung pasir hitam (pantai pasir Hitam)

Search