Saturday, May 4, 2013

kaciwa hatiku dengan juri versus!!!



Siapa tengok versus minggu ke 5 malam tadi?dimulakan dengan battle drum solo band manifesto beat estrange..peringkat battle musim 5 ni band manifesto meraih lagi kemenangan dalam drum solo…ainol memang hebat…ex drum Kristal lah katakan..

Selesai battle…persembahan band mengikut tema plak..tema yeh yeh yeh…..a.k.a pop yeh yeh….
Persembahan di mulakan oleh band Kristal dengan lagu LA O Be…lagu boyan…maknaya "sudah berubah"

Kristal buat lagu tu dah lari dari version asal Kristal..tapi komen juru makk aii bapak pedas..band lain xde plak kena sepedas itu…boleh dia kata dah macam band org kawen?rock kapak?rendah betul pandangan juri pada Kristal yaa…mesti Kristal sangat berkecil hati..di sini saya tegaskan pada juri..saya pon sangat berkecil hati bila dia kata kan Kristal seprti band org kawen…sob sob…lemah dah rase nie….rasa macam nak nangis plak….attention ye juri please dengar balik lah album2 kristal…Kristal mmg dah keluar dari comfort zone yg juri ckp tu..tapi seolah olah nak down kan lagi Kristal bleh cakap band orang kawen….

Tema versus ubah dari comfort zone asal..kenapa lagu yg di bawa oleh Kyoto protocol di puji melambung?sebab mat saleh nyanyi lagu melayu?ehh aku pon bleh nyanyi lagu English laaahh….ape susah sangat nak bangga mat saleh nyanyi lagu melayu?

Band Kyoto just tukar sikit2 aje arrangement muzik yg asal..kristal tukar banyak tak puji plakk ngutuk lebih…ikutkan minggu ni semua band bawa irama yg sama aje..tp Kristal jugak dapat kritikan paling pedas…versus skrg dah serupa politik plak…kalau tak suke Kristal tu kat versus why pilih dorang masuk sana..kalau sekadar nak jatuhkan air muke Kristal tu..benci kat juri versus..tahun depan ade lagi please laa tukar yg lain…kalau juri pandai komen jaga hati artis & peminat memang aku salute!!!!

tiap minggu jugak kristal mesti dapat lagu tak best!!please bg lagu best kat kristal...lagu best2 bagi kat band lain..tak adil..!!

Kepada Kristal..kalau korang baca lah blog nie…harap korang teruskan perjuangan yg dah separuh nie dengan lebih gempaq lagi lepas nie…rody xpayah main gitar dah…main gambus ssampai final..acap main gendang…kechiq main double bass,man main accordion lan nyanyi lagu asli..geram…sepanjang perjalanan versus memang sakit kan hati….grrrr…

Kristal bersabar yaa..kristalovers sentiasa support korang…bukan kat versus je..luar versus till end ok..teruskan perjuangan rock tak payah ubah sebab tak rock.. complicated je modern2 tuh hehehehe

2 comments:

Anonymous said...

Memang betul...buat apa jemput Kristal join versus...bukan taraf Kristal la versus ni..Kristal taraf Akademi Fantasia..Vokal Bukan Sekadar Rupa..dan seangkatan dengannya..Hahhahahahha

Aimi Kahar said...

memuji ke memerli nie geng!!!!

Search