Sunday, June 24, 2012

Promote Mesin ;D

Lepas je masak tadi...Saya hantar mak saya pergi Event Perkemas kat Nilai Perdana..Mulanya nak hantar je..then balik, tapi mak kata"Jom la join sekali..leh tengok mesin yang nak diperkenalkan tue" Saya pon kata "Oklah.."..Event nie sebenarnya just untuk warga emas dan fokusnya nak memperkenalkan mesin adunan Roti & Biskut senang guna..Sama macam mesin Mixer tapi kemampuan mesin nie Awesome!! jugaklah boleh buat macam macam jenis Biskut,Kuih,& Roti...kira macam 3 dalam 1 la...Tenaga pengajar pengendalian mesin ni tak salah nama dia Normah..xsure cik or puan..nampak macam dah puan..tapi kalau saya silap maaf yea..heheh...Dia datang from ampang sebab nak promote kan mesin nie...Cik/Pn Normah nie 1st sekali dia ajar cara nak gune mesin ni...cara nak buat roti..lepastu buat tart nenas & Keropok lekor & Etc....Memang mudah guna mesin ni..Harga pon dalam RM950...Sekarang mesin dah canggih..macam macam pattern..Macam macam kebolehan...Tapi walaupun ada mesin secanggih nie....saya tetap suka lagi guna..Multifunctional planet mixers..mungkin sebab dah biasa guna masa keje kat hotel dulu kot...keje kat tesco pon guna yang nie jugak...hehe...Mesin mixer cik/Pn Normah tu pon better jugak bagi penguna seisi keluarga...kalau multifunctional planet mixers tak sesuai untuk rumah..sebab guna tenaga elektrik yang banyak...so masing masing tau la mana yang sesuaikan...ehehe.....Aku part buat roti ni boleh jugak dikatakan agak Expert haha...sebab zaman kolej memang dah belajar...so tadi tu just belajar tambah ilmu serba sikit je...kat bawah text nie ada gambar gambar petang tadi.. ;D


*Ada cerita,Ada Gambar*





Promote Mesin






2 comments:

EMYNISA said...

kalo x silap aku, mak aku ada mesin ni. teringat dulu kitorg buat kuih raya pakai mesin ni. haha.. mesin ni dah lama weh. now dia nak perkenalkan balik la tu.

Aimi Kahar said...

ahhh dah lame dah mesin nie..hehe..ade keluaran baru dgr speed sampai 5 hehe...

Search