Wednesday, June 13, 2012

Kueh Pau ;D

Tak tau lak apa pasal kebelakangan nie dan dekat nak puasa nie rajin sangat nak buat kueh muih hehe....Petang tadi Mak kirim beli barang barang buat kueh Pau...so saya pon beli semua ingredients ni kat kedai bakery YNS berhampiran dataran Nilai..lepas tu pegi jogging..ok sambung pasal Pau...Blah malam dalam pukul 9pm macam tu start Projek Opps Pau...Macam Pau Ahmad Pau Milah Pau Angpau hahahah...Bancuh bagan bahan yang diperlukan....Uli menguli...part nie saya sorang je kena buat..gile kebas tangan menguli..almaklumlah tradisional tak ada machine hehe...lepas uli dalam 15minit macam tu..saya bulat bulatkan kemudian letak kan filling...Iti kelapa & kaya...lepastu kukus...so macam biasa ada cerita adalah gambar :D


 Bahan Bahan Diperlukan

Uli bulat bulat macam nie..                                                                                                               


Proses pengembangan 

Siap untuk Dimakan...Ngapp..Ngapp!!!

No comments:

Search