Sunday, June 24, 2012

Ikan 3 rasa & Rendang Pucuk Paku..Yummy ;D

Hye salam semua...seminggu kot rasanya tak post new entry kan hehehe...ok kali nie saya nak share pasal life saya pada arini yang indah ini..hehe


Hari ni buat kali ke 3, Kawan ayah saya Abg ijam datang rumah lagi..Ajar masakkan baru..errmmm...kali nie masakkan yang agak Mahal & sedappp...hehe...Kerapu & Siakap 3 rasa..Actually saya dah tahu cara nak buat tapi tak salah nak belajar pon kan...hehe...so selain Ikan 3 rasa ni..Abg ijam ajar masak Rendang Pucuk Paku...1st masak dah ala2 macam pucuk paku masak lemak...then mix dengan krisik jadi lah Rendang pucuk paku...sayur nie even-though nampak simple tapi lama jugak nak tunggu masak....So dah lama mesti pure sedap kan..hehe..Tapi biasalah Cik Aimi kan..bukan pencinta makan sayur...just api secubit je...hahaha....tak suke sayur lalalala... =) 


*Ada Cerita, Ada Gambar*


Kerapu




Siakap





No comments:

Search