Bahan Bahan:
8 Biji- Telur
250g-Gula castor
250g-Tepung superfine
1tsp-Sebuk penaik
25g-Ovellete
125g -Minyak jagung
Cara Penyediaan:
- Masukkan semua bahan kedalam Mixer bowl kecuali minyak jagung.
- Putar bahan bahan tadi selama 8 minit sehingga sebati.
- Kemudian masukkan minyak jagung dan berhenti memutar.
- Lapik bahagian bawah acuan dengan "grease proofpaper".
- Kemudian tuangkan adunan tadi kedalam,jangan terlalu penuh.
- Bakar selama 30 minit, suhu 180`c
Topping-
Choc Ganache
Chocolate masakan-100g
whipping krim-50g
- Panaskan whipping krim hingga pekat
- Tuang whipping krim ke atas chocolate tunggu sehingga chocolate cair...kacau rata..
- Setelah kek sejuk..sapukan choc ganache diatas permukaan dan disisi kek td...
- Taburkan waffer diatas kek yang sudah disapu choc ganache
No comments:
Post a Comment