Monday, October 24, 2011

Happy Holiday

fly from nilai to KL by ktm train..(Fly lah sangat kan!!) aku dapat invitation dari Bee ee ee..bukan lebah okeyh..tu nama glamer kawan aku..name betul dia syida abd rahman...dia kawin arini but event ni blah lelaki punye...aku di invite by 2 belah pihak...syidah kat batu pahat..alil kat kl....MMmmmmm batu pahat macam jauh aje nak pegi kan...aku pilih KL aje lah dekat dan senang nak pegi...Aku attend event wedding of the year alil & bee ni aku bawa askar askar aku....haha..kym,eleena & adlin....buat peneman dikala kesunyian...rock tak rock kami pegi kenduri kawen naik LRT...sempoi kan...haha..sebab takut sesat memang better la ade lrt..bee gtau aku event tu buat kat dewan dato keramat..berhadapan LRT jelatek....mase turun LRT aku memang dah nampak dewan tu tapi......kenalah berjalan kaki naik jejambat & lalu taman baru sampai...adehhh..masa naik jejambat tu adoyaiii lenguh lenguh segalanya....Haha!!...sampai aje sorang sorang segan nak masuk...takut salah wedding pon ye...sebab tak nampak signboard sape kawen..takut yang kawin tu letchumy & subramaniam plak yg kawen kan...tapi takde pokok pisang..haha so sure lah itu wedding alil & bee...ade nampak satu sign board kecik....nak masuk dewan pon kiteorang malu malu..sampai adlin kata sape yg dijemput tu sila ke depan....haha..segan nya nak masuk...last last orang pangkal jemput kami masuk...masuk aje....jumpa mak pengantin...masuk dewan terus melantak....masing masing amik food tak ingat...macam bela hantu raya..tapi tu utk bekalan dalam perut untuk ke bagan lalang plak for next destination kan hehehe....aku memang plan nak tunggu sanding..bee kata sanding 12.30pm..ngam la aku datang 12.15pm....ramai jugak tetamu yang hadir...ada yg familiar..aku saja jugak bawa eleena ni...yg kawen tu mcm ada bau bau bacang lah jugak ngan eleena...jam dah pukul 1.30pm..masing masing dah tak sabar nak lepak pantai..so gerak pulang walaupun pengantin tak sampai lagi..sampai kakak pengantin lelaki kata"jangan lah balik dulu...pengantin dalam perjalanan...".aku tak leh nak bg reason apa...kata nk pegi PD...hahah...ok perjalan yang jauh bakal ditempuhi....





Next destination "Bagan Lalang,Sepang"
Sampai bagan lalang dalam pukul 4.30pm....semua teruja bila nampak laut..yang sangat beriya "Kimy" haha...laut laut!!!bengong....mereka mereka baru sampai sini sekali...elena penah dtg ngan uncle dia sekali...yang dua beradik ni langsung tak pernah..takpe today korang lepaking area aku selalu lepak with my beloved family ok!!!...dah menjadi kebiasaan asalkan sampai mana mana tempat yang interesting view memang snap snap picture lah...heheh..so nak tgk kiteorang?jom..roll ke bawah ok!!!

"Unggas berterbangan disekeliling pantai".....Pssttt!tapi yang aku tengok layang layang aje sekeliling pantai...aper cer?mana unggasnya?pupus ke?


 Senyum Kuda

Kuda kuda...!!!bak kata tuan punya kuda...
"antara korang berempat sorang aje bleh naik.."mula mula mcm tak dpt tangkap...last last hampeh....ok fine...takut tulang kuda tu patah banyak..Crakkk!! crakkk!! kalau aku & the big sister naik.....eleena pon tak berani nak naik even dia ala ala tulang berjalan tuh....tak dapat naik...amik gambar pon jadilah....masing masing nak bergambar pose same je....


 06.00 pm-Nak balik dahhh!!

Dalam sejam perjalanan balik arah ke nilai..sepatutnya kejap aje tapi jem gila persimpangan KLIA ngan pekan salak dari sungai pelek...so terpaksa patah balik follow laluan kearah LBJ-JIJAN-NILAI...sempat gak dorang menikmati keindahan kampung mak aku kat jijan masa dalam perjalanan....sampai rumah aku pukul 7mlm...mak aku dah siap prepare air & makan malam...ok geng kita makan dulu ok...tau korang mesti lapar punya kan...sebelum dinner sempat gak dowang meng"test"guitar guitar & pose with guitar ala ala band rockstar kan kt bilik aku yg dah mcm tongkang pecah tu...bak kata mak aku "macam nilah bilik anak dara"ahaha..alah mak ni jangan la puji...malu lah!!!!...hehe..sempat dengar single ciptaan aku lagi.."kau pergi"..kimy kata lagu tu best!!haha.. 








Dalam pukul 8 lebih kimy...eleena & adlin tolak balik rumah dorang...
ok next time datangla umah aku lagi ok .....lps ni aku plak masak k!!!

No comments:

Search