Tuesday, September 6, 2011

Raya Day Outing

Hari ni Ain ajak beraya kat rumah kawan dia.merangkap kawan aku jugak....
pssttt ain ni semua kawan aku,sedara aku kawan dia...hehe...
pegi jauh jauh pon situ jugak kawan kawan dia & aku....jodoh tak jauh...aipp....
sambung balik....

Rumah kawan kiteorang ni kat kampung pelegong,Labu...kampung homestay tuh...yang Ana Rafali datang bg glamer kampung tu baru baru nih.... Dari rumah aku ke rumah ,Liza ade lah dalam 20 minit naik kete....tak jauh mana pon....
Otw ke rumah liza kami nyaris nak join pelanggaran kereta....nasib tak kena kalau tak mampos nak bayar babe..ni semua sebab kete paling depan masuk simpang tak signal lepas tu berhenti mengejut..Nasib ain dapat brek dan kete belakang sempat brek.....tapi kete yang belakang belakang memang tak sempat berlanggar bontot bontot kete..ade 3 kete yg terlibat..aku perasan just kete myvi kaler oren je yg belakang tu tak tahu kete jenis ape.....syukur alhamdulilah kete ain & kiteowg tak ade ape ape....tapi aku ni disebabkan tak pakai belt agak teruja jugak kedepan nasib tak kena dashboard kalau tak memang bingai ahh sakit ehhhh......Dalam perjalanan tu..kiteowg terngiang ngiang je kejadian tadi....rasa bersalah but itu semua punca kete depan....memang Boh-Doh lah bawak kete..ade lesen ke tak?signal tu tak gune buat perhiasan je lah...
sambung lagi.....
kiteorang masuk ke simpang nak masuk kampung batu 9 simpang yg dekat dengan sekolah cina...kampung dalam tu seyes jalan kg kecik gile muat satu kete viva je...kalau bwk kete bpk aku memang tersekat lah kalau selisih...sampai ke rumah liza..makan makan kuih raya..borak borak....& aku ajak mereka mereka tgk filem Hantu Bonceng....kate mereka yg dah tgk..best citer tuh.....mase tu liat jugak nak ajak si Liza tu..tapi last last cair jugak hahahaha......kiteorg tgk muvee kat MBO Terminal 2 seremban...tgk pukul 6pm...lps tgk citer tu my feedback.....boleh la..tak lah sedap sangat...zizan tak bape lawak....yg lawak partner zizan tu...ape dahh zizan...hancuss nak tgk kelawakan mu....Harap 15sept ni johan & apek dalam Raya Tak jadi best lah....kalau tak tak mau tgk muvee melayu dah....Zasssss..
Gerak balik lepas tgk muvee dalam pukul 7 lebih...hantar liza balik & ain nak raya rumah bf bakal menjadi dia....hahaha..ehh tak lah gurau je...kat kampung kering..ayoyoooo....gelap lepas tu jalan kecik...tawakal je jgn ade kete selisih...cuak tau kalau selisih jalan kecik tepi ade longkang...kang terperukk satu hal plak.....sampai rumah org tuh..borak borak ngan mak mertua menjadi ain hahaha...best makcik tu..ramah..i like u makcik.....macik & family dia baru balik dari muar....letih tak hilang lagi nak layan kami..maaf ya makcikk...!!
dunia kecik je...adik kawan ain tu..satu sekolah dgn aku masa kat smk Labu dulu...pegi sane sini...situ jugak kawan aku & ain....Kalau dah jodoh tak kemana..ehhh.....tak kalau dah kawan tak kemana....ain & that boy..borak borak..blablablabla...gelakgelak..Blablabla....then aku ajak balik..mak aku mcm call suruh balik..hehe..otw balik nilai aku jak ain makan mekdi...lapar sehh..dari tgh hari beraya sampai ke malam mkn kuih raya je tak sentuh nasi..so memang gaban laparnye....aku order bigmac set....ain xsure mkn ape...
pukul 12tgh malam kiteorg gerak balik....ain hantar aku balik..rumah aku &ain xlah jauh sgt...tapi dipisahkan dengan hyway lah hehehe..dari umah aku ke umah die 10 minit naik kete boleh sampai.....
so kat bawah ni gambar raya day outing kami bertiga
 Aku & bff (asnurain)
 Ain & Liza
 Asnurain

 Liza
 Aku
 Ain,Liza & aku
 Bergaya dgn sepek ain....Glam mak nyahhh




No comments:

Search