Saturday, August 6, 2011

Terasa nak main balik permainan zaman kanak kanak aku dulu

 Kete "Dash yankuro "
Ade lagi ke kete verse ni jual kat kedai?dulu aku penah beli zaman kanak kanak..abg aku satu aku ofkos kena ade satu kalau xbertumbuk...tapi prob nye..aku tau bukak je tp bila pasang arrgghh tak menjadi..abg aku la kena pasang kan..kalau tak aku akan menangis hahaha..dulu jiran sebelah rumah siap beli trek kete ni lagi....so bleh la race kan....bila dah race berlanggar je pecah pecah kete aku...rasa nak nangis..lepas tu aku tak main kat trek dah..aku main kat lantai je..tak ade sape nak langgar kete aku....lawak lawak
 
Rollerblade
ini pon salah satu pemainan fabret aku...parents aku bagi je beli tapi kalau nak main kena main depan mata dia..yelah kan...kasut roda kan mcm permainan yang sukar....dulu kat taman umah aku....macam permainan bermusim....tapi versi canggih sikit ahh hehe...start sorang beli semua terikut nak beli..nak dapat kan kasut ni aku kena merajuk rajuk a.k.a mengade mengade dengan parents aku baru dapat...hehe..tak salah aku beli dulu harga RM75..tapi bukan kaler ni..kaler purple...habis reput dah sebab lama tak main..sekarang ni masih ada lagi..makin murah :) rasa nak main tapi tengok badan sdiri macam tidak!!hahah


Lego
mainan ni paling banyak koleksi kat rumah aku sampai kan satu raga macam raga durian tuh..tapi bila main tu bawak sana sini asyik hilang aje..lama lama jadi sikit..aku dulu main ngan abang aku..bina rumah,buat ketebuat kapal terbang.buat sepah ehh tu abang aku keyh..aku baik,aku kemas balik....tapi memang best lah main benda ni..sampai mak aku siap beli set masak memasak...aku main kejup je lps tu boring aku campak aku kata "mak,boring la nak main ni..mcm budak pompuan..Hey!! ko pompuan ok!!tapi aku suka lagi lego...best bleh buat mcm mcm bentuk....



Askar permainan
Abang aku lah yang kumpul benda ni dulu..dia beli satu bundle ada byk patung dlm beg bundle tuh...aku memula macam blur nak buat apa lah ngan patung tuh..bukan boleh gerak gerak pon..keras je...rupanya abang aku nak main perang perang..dia la kot jadi raksasa haha....aku dulu join gak main patung ni..tapi rasa mcm bosan..so aku cipta satu cara permainan..aku susun semua askar tuh..then aku lastik semua askar..haha..aku kira dah menang lah.."Malaysia Boleh"heheh



2 comments:

acik oka said...

terbaekkkk... dolu kte x mampu... dpt maen congkak pn dh kira best woooo... maen teng2... konda-kondi, lompat getah + mcm2 agi... yg moden2 ne mmg x dpt la... dpt pn ps1... itupn tumpang abg nye... ngeh3...

Aimi Kahar said...

hehe...semua ni nak dpt.. ade syaratnye kak..result sek rendah mesti kena ok...hehe...tu yg dpt tuh...kak ps 1 tu pon best hehe..aimi xde ps 1...skrg ni yg dah mampu nak beli gune duit sendiri...laptop je hehhehe

Search