Lan Solo - Berpisah Tanpa Rela

About Me

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia

STORY BLOG

Wednesday, July 13, 2011

Filem Kristal berlakon-Getaran

Awie memiliki sebuah bengkel mekanik di sebuah kawasan setinggan dan di situ terdapat sebuah kumpulan muzik dikenali sebagai Kristal yang dianggotai oleh remaja belasan tahun. Awie tertarik hati dengan permainan muzik kumpulan itu dan berjanji untuk mengetengahkan mereka sebagai artis rakaman. Sementara itu Mona terpikat kepada kemuliaan hati Awie dan saling bercinta, tetapi dalam masa yang sama tumpuan telah mereka diberikan kepada Kristal agar berjaya menjadi artis popular. Zamri pula yang kecewa kerana cintanya kepada Mona tidak berbalas telah menyimpan dendam kepada Awie dan Mona.
Dalam usahanya untuk menggagalkan cita-cita Awie dan Mona, Zamri bertemu Sam yang juga menyimpan dendam kepada Awie. Mereka sepakat dan berjaya memerangkap Awie dan mengheretnya ke dalam satu pergaduhan yang mengakibatkan Awie parah dipukul sekali gus hilang ingatannya. Justeru tanpa Awie menyebabkan Kristal hilang semangat untuk berjuang, malah merasakan menjadi artis rakaman tidak memberi apa-apa erti. Hanya cinta dan keyakinan Mona pada Awie yang akhirnya memulihkan segalanya.

Awie Fiza Faizal Hussein Aida Rahim KRISTAL

No comments:

IFTAR BERSAMA LAN SOLO

Alhamdulilah berkesempatan jugak lah nak join  majlis iftar dengan Lan Solo bersama 30 orang peminat yang bertuah .  Yang mana tak te...