Wednesday, July 27, 2011

Spend time with lovely BFF @ Petaling Street KL

Keluar merongeng lagi....dah janji lama dah tapi byk kali post pone lah...muak giler post pone nih..haha..so ini lah harinya....mari menyengal kan diri sendiri...
Pagi pagi lagi pukul 10.30 pagi..(ala..pagi lah sangat kan?) gerak naik Ktm Komuter menuju ke Ibu Kota....Klsentral lah mana lagi....!!janji temu bersama Sis,Kimy..lama tak meet sakan dengan miss kimy nih...kami kalau berjumpa akan lebih menjadi karut marut bersama sama....Kimy kata,Dia akan sampai klsentral dalam pukul 2 kat sentral..orait la kot..aku pon pukul 12.07tengah hari baru sampai....no prob nak tunggu lagi 2 jam tuh....Bershopping sambil menjeling jeling perasmian kibarkan jalur gemilang....Gile stuck ramai orang....dah macam perhimpunan bersih..Opppsss..no no!!!....seyes..dah macam perarakan plak kat sana....Dalam  tempoh dua jam tuh..aku shopping kasut,lepak makan...(k-ep-C) hehe...best nye tart eags tadi....yumm yummm.....ayam goreng lagi....indahnya dapat makanan....lepas ni puasa....amik kau telan air liur la tgk cina & india makan. story morry pasal shopping..Hah!!aku beli kasut supra!!!yea yea!!! lama dah idam nak kasut tuh..sampai la ni baru lah dapat aku milikimu supra ku!!....Aku beli kaler itam!!santek bergaye!!!...RM100 je..murah kan hahaha....syhhhhh....!!!

OTw...tengah shopping sempat sms lagi ngan Kimy...dia kena pegi interbiu keje kat Damansara..Hopefully dapat la dia keje tuh!!!sian dia!!!...Aku sentiasa setia menunggu akak aku sorang nih..puas dan jenuh aku pusing satu klsentral tuh..naik tangga..turun..naik balik..lepak lepak..turun balik....dan malas nak naik naik lagi...aku pon text sms kat kimy, Kata "aku tunggu ko kat sentral market"..Kimy sentiasa reply 'OK" dari sentral pick up LRT ke Pasar Seni..Long time tak singgah sana..tak banyak sangat perubahan pon..jam je makin menjadi jadi!!aisshhhh!!!!.....

Sampai je Sentral market aku dok carik kedai second hand jual alat muzik..tapiiii......dah takde...frust giler....lepastu aku dok pusing pusing tgk barang kat dalam tuh..Banyak sangat macam barang barang yang ganjil dan pelik bagi aku jual kat sana....boleh laku ke?ade orang beli? Puas aku merayau dalam tuh..kimy tak sampai jugak lagi....rasa mengantuk pon ada masa tuh..kalau ada bantal & tilam lama lena dah kot hahaha...lepas tu letak lak mangkuk kat tangan..sure ramai orang bagi sedekah..hahah...So hilangkan rasa mengantuk aku jalan jalan lagi..pusing tempat yang sama banyak kali....aisshhh muhsan nyer....!!!!
Aku terasa lapar plak masa tuh..so makan!!!..Bakso & cokes..seyes sedap bakso kat situ..banyak giler pulak tu..sebu perut aku..FULL....masa tu kimy tak jugak sampai-sampai..dalam perjalanan katanya...so aku keluar dari sentral market pegi Guardian....teringat nak beli shampoo.....banyak sangat kelemumur kat kulit kepala ni..dah macam salji terlekat kat rambut dah....so nak carik yang terbaik kena lah usha shampoo tu lama lama kan...sampai mamat security dok usha usha aku..dia ingat aku nak curi kot..Hello!! i have money okay!!!....kena teliti pilih shampoo nih....mana aku pegi dia follow....punya lah ketat security situ....tapi ada gak lagi barang yg hilang..apa kes???aku beli shampoo & oil treatment sekali untuk rambut kasa dawaii aku nih...lenyap 50 hengget!!!kasut dah seratus tadi....hah!!!bankrupsi aku...lagi beli apa yerk....tak ade lagi dah kot!!!.....masa tu kimy blom sampai gak..adehhh.....bosan nya!!!...aku pon gerak setempat lagi nak pegi Petaling street plak....tetiba aku nampak kimy dengan baju merahnya...so sweet....kami kalau berjumpa dah macam jejak kasih.....iskiskisk....!!..

Jom pegi petaling street kimy ajak!!..oraitz honey!!!sambil berjalan sambil borak borak.....ramai foreigner kat petaling street sampai aku confuis aku kat malaysia ke atau bangla!!!Kimy ajak makan..aku tanya dia...dia tanya aku balik, nak makan kat mana..?dah alang alang depan KFc...aku sebut je lah KFC hehehhe......Kimy makan nugget kot!!..sambil makan borak borak....macam macam hal borak borak..sampai rasa sekejup je sejam berlalu...sebelum balik sempat jugak aku posing sini sana dengan dia..biasa lah artis!!ahahah......Aku gerak balik dalam 6.30pm....kena balik lepas dari waktu orang balik office..kalau tak semput aku nak berhimpit dalam train!!!...ngam ngam sampai klsentral pukul 7mlm....ada plak train ke seremban dah sedia menunggu..macam VIP plak..aku naik terus train jalan....nasib dapat train limited stop....kire berhenti tempat tertentu je..tapi itu pon sama je time perjalanan dengan yang tak limited tuh!!apedaaa....sampai rumah pukul 8mlm....Yea home sweet home!!!ok Habis tammat!!!tgk la gambaq keyh!!


Supra!!!
 Meehoon Bakso Sentral Market..MannntooPPP!!!

No comments:

Search