Monday, July 25, 2011

Apa pendapat korang kalau perempuan main gitar?Cool or what?

Kalau  dulu, kebanyakkan lelaki lah yang lepak malam malam "Greng Greng!!!"  main gitar kat taman. 
Sekarang, dah ada satu Trend, perempuan pun reti main gitar.Bercakap mengenai gitar, macam korang semua tahu lah kan ramai dah Youtuber yang suka cover song kat 
Youtube tue majoriti guna gitar. 
nama yang agak popular seperti Yuna, Melda Ahmad,ana rafali,
Zee Avi ke Najwa Latiff,Atikah & Atirah Norddin, ainan tasneem, fyn jamal
aimi kahar..ehhh.ehh..(aku tak tau la main gitar greng greng kosong je) 
dorang terer main gitar& nyanyi.

HUkum main gitar...
Setelah digoogle n jumpa dekat http://suraualikhlas-sgbuaya.blogspot.com/2009/11/hukum-main-gitar.html dia ada bagitau yang ;
Pendapat setengah ulamak pula mengharuskan bermain dengan syarat :

1. Untuk sekadar hiburan sendiri sahaja.
2. Tidak bercampur dengan perkara2 yang haram seperti dadah, perempuan atau seumpamanya.
3. Tidak dijadikan sebagai sumber pendapatan.
4. Tidak lalai daripada kewajipan dan tidak menyebabkan orang lain jadi lalai.

2 comments:

acik oka said...

org pun de niat blaja... just 4 myself... hu3... aimi ajo org ek ti... hu3...

Aimi Kahar said...

boleh xde jd masalah....meh meh....hehe..kita buli die hehe..(xde la gurau je)...aimi penah ajar sowang kawan...tapi lps tu terus dia xmau..dia kata jari dia luka...pepatah ade mengatakan...nak seribu daya tak nak seribu dalih...rezeki jgn dicari..ehh apedahh melalut

Search