Saturday, April 22, 2017

♡ Ewal's 25 th Birthday Bash ♡

               


Selamat hari lahir ewal yang ke 25 . Dah besar dah awak sekarang ye . Kenal ewal ni dari usia 15 tahun lagi . Omaigaadd 10 tahun dah kan . Dia pun dah dewasa sekarang . Aku ?? Opkos muda sepanjang masa . 🤣

Untuk attend birthday bash dia ni aku memang sangatlah risau . Risau ?? Sebab apa ?? Sebab aku tak tahu area sana . Macam mana nak pegi ? Naik apa? Dengan siapa? Balik nanti macam mana ? Sebulan aku pikir pasal hal ni je . Hahaa .

On the day . Nasib ada member plan nak pegi sekali . Yeayy ada geng . Ada faraa ain . Geng dan adik yang tiga suku . Haha . Piqa new friend . Adik adik lagi . I feel muda bila disamping mereka . Terasa macam awal 20an pulak . Walaupun dah awal 30an . 😄

Kami plan kumpul kat klsentral . Ain naik lrt dari wangsa maju . Piqa naik ktm dari ukm . Aku naik erl dari salak tinggi . Aku dengan ain dah sampai awal . Piqa je lambat sikit . Ktm biasalah gedik sikit waktu sampainya . Anith?? Tak sampai sampai . Sampailah majlis berakhir . Tak sampai sampai . Haha .


Klsentral ke kota damansara . (Eh betul ke? Hentam je lah . Lupa dah haha) rupanya lrt ni sambungan kelana jaya . Lama gila tak lalu kj . Dah bersambung lagi rupanya lrt tu . Dulu aku study lrt sampai kj je . Naik bas lah pegi kolej blkg giant kj tu . Dari lrt damansara naik teksi ke monteraz . Adalah dalam 30minit perjalanan . Sampai sana jam 1.20pm . Wahh berdebar2 plak rasa hati ni . Kenapa eh . Haha . 1st time kot jumpa lepas beberapa tahun senyap ni . Haha .
Majlis ni buat kat monterez golf & country club . Buat pertama kali nya aku sampai kat sini . Kalau tak ade lagi 2 geng aku tu memang melingkup lah aku kat lrt tu tak tahu jalan 

Cantik kawasan golf club ni . Mewah gila aku rasa . Yela aku kan orang kampung je . Masuk tempat camni memang bataklah jadinya . 😂

Setiap peminat yang nak join . Diwajibkan membayar rm50 utk makanan . Tapi apa yang aku dapat dan nikmati . Aku tak rasa RM50 tu cukup untuk sewa sebuah dewan yang agak luas . Agak2 ewal dan family ke yang laburkan wang tambahan?? Terharu gilaa kot .

Setiap barang yang sponsor berikan juga adalah sangat awesome . Gigil nak bukak kotak yang sponsor berikan . Tgk harga . Mak aii . Aku biasa beli stok pasar malam je . Ini pulak dapat sponsor besar besar . Kagum dan sangat terharu.

Sepatutnya kita bagi birthday boy hadiah . Ni birthday boy pulak perhabis itu ini nak bagi kat peminat . Rugilah siapa yang tak pegi majlis ni . Kalau dikirakan jumlah yang kami dpt dari sponsor sponsor dalam RM500 kot . Kena bayar rm50 tapi barang dpt dlm jumlah tu . Gilaa untung weyy . Penuh beg aku kiri kanan bawak goodies beg . Macam balik bershopping . 😂

Majlis dimeriahkan lagi dengan dendangan nyanyian dari Birthday boy kita . EWAL . sedapnya suara dia , Lunak merdu . jauh sekali dari aiman tino . Haha .

Selain performing dari EWAL . ada Game untuk Peminat . 

¤ Tiup dan pecahkan belon secara kerjasama .

¤ Music Chair

¤ susun barang paling panjang

¤ ESF idol

¤ Dance ▪Pocco pocco▪ Cha cha▪

■ PHOTO ■


MERINGUE COOKIES BY NONAQOOQIES
📳 Mobile : 012 5970799
syazz,nad,fendy
Piqa , Mama myn , Aku , Naz , Azz, Myra, Bonda, Kak liza
Bell , Ewal & Ain
(maaf pada yang tak ingat nama . Insyallah 2nd meet ingatkan lagi)


Hyee Mama !, ni aku bergambar dengan bakal mak mertua korang .
Korang agak agak bakal mak mertua korang ni umur berapa ? 
mama yang sangat gorgeous .
nampak sebayakan dengan aku ? aku dah 50 dia baru 30 . 
hahaa . melampau . 


Ini aje termampu nak sponsor .
Si kecil molek magnet peti ais dan homemade rainbow cookies .
 aku buat sendiri tau . bukan kedai buat ye . Aku masak dari hati with iman tau  ♡
Aku sangat tertarik dengan gambar ni . 
pehal nampak kurus plak aku nih .
pandai shade amik angle bagi hakak nampak slim kan , 
bahahaaa


Sesi penyerahan Birthday card , 
1st time aku buat minion version . 
tapi budak minion kat rumah aku tu dah ranapkan.
so aku buat satu lagi.
 last minit card . 
jenis cacamarba kad . 
tapi dari jauh macam cantik plak . 
dari jauh lah . dari dekat tak selera aku tengok kad tu . 
aku tak kisah kalau ewal tak simpan . 
sebab aku pun tak rasa aku akan simpan sebab tak lawa langsung . 


Yeayy kami menang! eleh tempat ke 2 je . 
bila kau main game tiup dan letup belon . 
ko dapat plak partner yang ada phobia case dengan belon .
ko bacalah mantera apa apa janji belon tu pecah . hahaa

kami dapat hadiah MACARONS BY SWEET ASTALAVISTA

📳 Mobile : 018 5711683


DAN

MARSHMALLOW BY HANA GIFT PENANG

📳 Mobile : 0189459247


Ini para para tulang belakang majlis . (orang pangkal)
aku tulang apa pulak ? aku jenis curik tulang je . 😎
"Syazz , Naz , Kak liza , Bonda , Azz dan Nad"


Muka muka sebelum kena sondol dgn fendy . 
dorang semua kalah sebab fendy 😅
satu satu jejaka yang masih ada . yang lain semua mereput .



Birthday boy potong kek . cantik cantik dan nampak sedap .
tapi sayang . aku tak nak merosakkan misi aku haha . sebab aku baru merosakkannya dengan 20% kerosakkan dari juadah yang disediakan . lagi lagi Cream puff yang berhantu . makan sebijik terngiang ngiang nak lagi sebijik . lepas tu nak lagi dan lagi . adoii menyesal betul makan . hahaha. 


Muka senyum senyum sebelum masing masing bermask kek . 


Mula dah taktik nakal dorang ni . jangan nak horrey horrey sangat .
sebab dengan aku pun dicalitnya sekali . 
puas hakak elak elak . kontrol ayu . tak semena mena kena jugak.


Ewal mempersembahkan selagu dua .


The bebel friends . haha hye bell . 
geng aku lebih kurang 1 dekat ni ,
Dari myspace ke facebook ke whatsapp .
yang belakang tu almost 7 year kenal . kuat cari gaduh jugak tu .
aku biasalah kuat sentap . muka garang hati tisu . comelkan .

Senior dan Junior
ISF "IQWAL SUPERFRIENDS"
TO
ESF "EWAL SUPERFRIENDS"

K ■ A ■ M ■ I

IQWAL SUPERFRIENDS (2007 - 2013)
EWAL SUPERFRIENDS (2014 untill now)
"BELL , FENDY , AIN dan Saya"

Posse aku paling mengedik buat korang sakit hati.

Rugi siapa tak pegi . Ewal tolong pakaikan kot . perghh . melting kejap .
CRYSTAL BRACELET BY GALLERY NOMI
Website : https\://gallerynomi.blogspot.my
Instagram : https\://www.instagram.com/gallerynomi/?hl=en
Mobile : 0123 555 200
Office : 603 5885 4714
Email : empirestudio88@gmail.com

Gelang ni dibuat Khas oleh Ibu kepada EWAL untuk semua ESF yang hadir . 
(Terima kasih mama hadiahkan gelang ni pada ESF . pegi mana mana pun tak pernah tinggal lagi . cuma gelang ni makin longgar je . eleehh konon )

Majlis penyerahan goodies dari sponsor sponsor yang menaja majlis Birthday EWAL yang ke 25 . Terima kasih kepada semua sponsor sponsor yang bermurah hati memberikan produk produk anda sebagai hadiah buat kami . kami amat hargainya . semoga Bisnes anda berkembang maju . Produk anak anak tempatan memang terbaik . 

Dalam beg goodies tu kami dapat semua barang barang yang sponsor berikan pada kami secara percuma . jom nak share apa yang kami dapat . yang tak pergi haritu jangan gundah gulana ya . haha . bakar line kejap . !

1.

CRYSTAL BRACELET BY GALLERY NOMI

Website : https\://gallerynomi.blogspot.my
Instagram : https\://www.instagram.com/gallerynomi/?hl=en
Mobile : 0123 555 200
Office : 603 5885 4714
Email : empirestudio88@gmail.com



2. 
BANQUET DECO, HELIUM BALLOONS & 2 BIRTHDAY CAKES 
BY LOVE HANA SURPRISE PLANNER
IG : https\://www.instagram.com/p/BS8ASCYj-60/?hl=en
FB : https\://m.facebook.com/lovehanasurpriseplanner/
Mobile : 012-276 6281

3. 
MERINGUE COOKIES BY NONAQOOQIES
IG >> https\://www.instagram.com/nonaqooqies/?hl=en
Mobile : 012 5970799

4. 
CHOCOLATE BOUQUET BY SHEELA BIRTHDAY SURPRISE
IG : https\://www.instagram.com/sheela_birthdaysurprise/?hl=en
FB : https\://m.facebook.com/sheela.taquila?fref=ts
Mobile : 017-6620226

5. 
POPCORN BY GOODIES HOUSE
IG : https\://www.instagram.com/the_goodies_house/?hl=en
Mobile : 018 315 0264

6. 
MACARONS BY SWEET ASTALAVISTA
IG : https\://www.instagram.com/macarons_sweetastalavista/?hl=en
Mobile : 018 5711683

7. 
QIESYA PERFUME 
FB : https\://m.facebook.com/LUBOKBORONGTERMURAH?slog=37419&seq=1251445350&rk=0&st=user&fbtype=2048&tsid=0.05803987177242076&fref=search -

IG : https\://www.instagram.com/qiesyaglobal/?hl=en
Mobile : 0193072328

8. 
MIXED PEANUTS BY BAYUNI SIMPLY DELICIOUS DOORGIFT
IG : https\://www.instagram.com/bayuni_simply_delicious/?hl=en
FB : https\://m.facebook.com/bayunisimplydelicious/
Mobile : 018 2022511

9. 
HOMEMADE CHOCOLATE BY SWEET LI'L OVEN
IG : https\://www.instagram.com/sweetliloven/?hl=en
FB : https\://m.facebook.com/sweet.liloven?fref=ts
Mobile : 013 6015584

10. 
TUXEDO BIRTHDAY CAKE BY IRA BAKERI
FB https\://www.facebook.com/zirawati.abdulaziz?ref=ts&fref=ts&__nodl 
Mobile : 0123481103

11. 
POPIA DESSERTS BY YANALICIOUS
IG : https\://www.instagram.com/yanalicious_popia_desserts/?hl=en
Mobile : 0123012649

12. 
KUIH TIRAM ASLI
IG : https\://www.instagram.com/kuihtiramasli/?hl=en
FB : https\://m.facebook.com/kuih-tiram-asli-247676282037016/
Mobile : 01133339350

13. 
MARSHMALLOW BY HANA GIFT PENANG
IG >> https\://www.instagram.com/hanagift_penang/?hl=en
FB >> https\://m.facebook.com/FAHanaCo
Mobile : 0189459247

14. 
ORGANIC TUMERIC MASK BY AYER JAMU ZALEHA OFFICIAL
IG >> https\://www.instagram.com/ayerjamuibuzalehaofficial/?hl=en
Mobile : 0136802040

15. 
SERUM FOUNDATION BY INFINITY MULUS
Instagram : http\://www.instagram.com/infinity_mulus
FB : https\://www.facebook.com/infinitymulushq/?ref=ts&fref=ts
Mobile : 01123636369

16. 
HIJAB HAIR SPRAY BY GQUEEN
IG : https\://www.instagram.com/bygqueen/?hl=en
FB : https\://m.facebook.com/bygqueen
Mobile : 0173344367

17. 
ENTRANCE BANNER

IG : https\://www.instagram.com/signboard87/?hl=en
Email : laensign87@gmail.com
Office : 077715527
Mobile : 0127548057 (Mohd Suhaimi)

18. 
Fridge Magnet & Rainbow Cookies By Aimi Kahar

19. 
Brownies Cake By Noor Sharon Mohamed


20. 
 Button Badge By Bonda Zee

21. 
Birthday Fridge Magnet By Sitirazkiah Arifin

22. 
Emoji Pen By Nadia

23. 
Bouquet Of Roses By Syaz Roslani

24. 
Paper Bag & Sticker Poster By Wan Syafuri

25. 
PA System By JAS Entertainment





Antara photo dan gambaran di majlis sambutan hari lahir ewal yang ke 25 yang lalu .
Maaf lah kalau tak semua gambar yang ada . kalau letak semua gambar . memang full entry agaknya . pada sesiapa nak tengok photo yang lain lain boleh ke FB ini ya .
Myn Khairuddin-Rusman

No comments:

Search