Monday, February 15, 2016

6 PERKARA MENGENAI EWAL.

Kesian Ewal.
Why asyik keluar cerita yang macam ni hah?
ada niat tersembunyi?



kekadang bila tgk balik sikap peminat sekarang
nak melebih lebih minat pulak.
Artis tu tak boleh kawan rapat dengan orang ni.
Artis tu tak boleh keluar pergi sini.
Artis tu tak boleh itu ini.
Hello Artis tu Manusia okey.
Ada LIFE sendiri.
Tak kan korang nak sekat semua hal.

Jangan terlalu Obses.
sebab Obses ni kkdg boleh makan diri.
Boleh menyusahkan org lain.

Kepada peminat tu.
Kalau Xsuka Xpayah sampai email 
wartawan bagai. Motif??
dulu suka, sayang Kini menjatuhkan.
Apa kes.
"Typical Malay?"
tapi aku pun Malay.
Minat tu berbatas lah.

panas woo
siap bakar poster dan baju lagi.
Ayooo...
Sudah sudah lah.
Jgn sesekali kita berniat nak jatuhkn org.
support dan beri semangat biar Ikhlas.
MUNGKIN org kat luar tu lagi MUNGKIN nak jatuhkan kita.
karma...

Aku kenal EWAL ni,
Walaupun dulu rapat skrg Tidak.
bukan sebab pergaduhan
tapi sebab kekangan masa waktu keje dan berlainan negeri.
kalau zaman kolej byk masa boleh
aku pegi setiap persembahan dia.
Skrg boleh di kira kot. haha.
kkdg tak pernah pun.
hanya tgk tv je.


Meh nak share 6 perkara mengenai EWAL.

KAWAN YG BAIK
(Ewal ni dia anggap kawan kawan macam 
saudara dan adik beradik dia.
Sape kenal family EWAL mesti akan rasa close sikit.
Sebab Parents EWAL mau lebih 
mesra Di Panggil MAMA MYN dan ABAH MAN.
jd korang mesti rasa janggal nk panggil kn. eh tak janggal?
tu makna nya rapat dah dengan EWAL hehe.
Aku memang Janggal sikit.
Tapi itu salah satu penghargaan yg 
ade pada EWAL dan family dia.)

TAKE CARE
(Aku rasa pada semua fans dia. dia akan buat macam ni.
siap call/mesej dah sampai mana.
 atau siap pesan dah sampai rumah bgtau dia.
uishh...kkdg aku yg lupa nk bgtau hahaha)

HORMAT ORG TUA.
(salam cium tgn)
Pasti payah nk jumpa lelaki skrg macam ni kan.
Wink wink.

PEMURAH
(Aku ingat lagi dia belanja aku makan mekdi lepas main ice skating.
Dia macam tetau aku tengah papekedana masa tu)

PANDAI AMBIL HATI
(EWAL ni dia ade sesuatu yg org lain pasti happy dgn dia.dia suka buat joke,
dia nmpak je kita muka mcm masam ke boring ke. ade je joke yg dia buat)

SEMANGAT TINGGI
EWAL ni menyanyi dari kecik tau.
Tak pasti umur berapa. Maybe 4 atau 6 tahun.
Korang bayangkan lah.
 Berapa lama dah  dia Kumpul Ilmu
 nyanyian yg dia ada sampai skrg.
lebih kurang 20 tahun kot.

Tak pernah jemu nak ubah kehidupan.
Aku suka semangat dia. Semangat Ahli keluarga dia,
Siang malam sedaya upaya nk UP kan bakat anak.
Tak mengira waktu.
Jadi korang jangan lah jatuhkn bakat yg dah ada ni.
Support biar ikhlas.
No Haters!
Jgn kurang dpt layanan dah chop "Sombong"
Setiap manusia ada kekurangan.
Tak boleh nk puaskan hati semua orang.

Terima kasih pada Mama Myn kerana memberi peluang pada aimi
 mendekati IQWAL atau EWAL secara lebih dekat.
Aimi tak kan lupa segala jasa baik dan pengalaman bermakna
 bersama Mama myn, Ewal dan seluruh keluarga.
kerana Ewal superfriends jugak aimi dpt ramai kenalan yg
 Xmengira umur dan still berhubung hingga kini.
Aimi akan ingat sampai bila bila,


Macam lirik ni
"Memang takkan mudah Untuk aku lupakan semua
Kau terindah selama-lamanya"






2 comments:

Tasha Haiza said...

Thanks Aimi.. Rugi sape x baca.. Ewal anak yg baik.. Rajin layan karenah peminatnya yg berlainan sikap.. Ewal mmg terbaik la..susah nk jmpa lelaki mcm Ewal ni di masa kini.. Renung2kn la ye

Aimi Kahar said...

Thanks jugak kpd tasha sudi membaca entry ini. :)

Search